Restaurant Tatau in Huesca klaagt Twitter aan wegens logo plagiaat

Restaurant Tatau in Huesca klaagt Twitter aan wegens logo plagiaat

Restaurant Tatau in Huesca klaagt Twitter aan wegens logo plagiaat

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een paar dagen geleden werd met veel toeters en bellen de zoveelste stunt van Twitterbaas Elon Musk aangekondigd. Het bedrijf verandert van naam en heet voortaan X, naar het bedrijf X Corp dat eveneens in handen van Musk is. In restaurant Tatau in Huesca (Aragón) vinden ze echter dat het nieuwe logo van X het logo van het restaurant plagieert. Ze eisen, met een knipoog, een gastronomische schadevergoeding.

Tonino Valiente en Arantxa Sáinz konden hun ogen en oren niet geloven. Twitter veranderde van naam en heet voortaan X, en het nieuwe logo van het bedrijf lijkt precies op dat van hun restaurant Tatau.

Tatau bistro is een gekende zaak in Huesca. Een van de vier Michelinsterrenhouders van de provincie Alto Aragón. Donderdag publiceerde het koppel een humoristische video op hun sociale netwerken. Ze vroegen hun volgers om “maximale aandacht”. Het videoshot gaat over op de jas van de kok met het logo van de zaak, en dan richten de eigenaars zich rechtstreeks tot Elon Musk. “Ik weet dat je een trouwe volger bent van de gastronomie en de kunst van Tatau, maar je hebt ons logo kapot gemaakt”, klinkt het met een kwinkslag.

De kok en de eigenaar stellen gelukkig meteen een oplossing voor aan de Spaanse tak van Twitter. “We willen twee tickets voor de AVE trein in eerste klasse en een nachtje in het hotel waar Diverxo (een driesterren restaurant in Madrid) huist. Op het einde van de video zendt het duo nog veel liefde aan het bedrijf en laat het verstaan te wachten op nieuws in Huesca.

En inderdaad. Het nieuwe logo van X, een witte X met een witte achtergrond, lijkt erg op het logo dat symbool staat voor het tienjarige bestaan van Tatau Bistro. Al zijn de logo’s nu ook weer niet zo complex of origineel.

Elon Musk beloofde dat het nieuwe X een breder platform wordt met video’s, live message service, betalingsmogelijkheden en een hele hoop andere diensten. Afgelopen zondag prijkte het logo al op de gevel van het Twitter hoofdkwartier in San Francisco. Of ze bij Tatau echt een compensatie mogen verwachten valt nog af te wachten.

Ga naar de inhoud