Sevilla meest toegankelijke toeristenstad te voet in Europa

Sevilla meest toegankelijke toeristenstad te voet in Europa
Beeld: via canva.com

Sevilla meest toegankelijke toeristenstad te voet in Europa

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De relatie van de stad Sevilla met de toeristen die het hele jaar door op bezoek komen heeft ertoe geleid dat het bezoek zo gemakkelijk mogelijk gemaakt wordt in de stad. De toeristen kunnen alle belangrijke plekken op comfortabele wijze bezoeken zonder gebruik te hoeven maken van transport. Zowel privétransport als openbaar vervoer is niet meer nodig. 

Sevilla is zelfs uitgeroepen tot de meest toegankelijke toeristenstad te voet in Europa. De stad werd gekozen uit een lijst van meer dan dertig Europese steden met een hoog aantal toeristen. De lijst werd gemaakt om te kijken welke steden het best te voet te bezoeken zijn. 

Sevilla werd gekozen om de korte afstanden die tussen de vijf belangrijkste hotspots van de stad werden gemeten. De toeristen kunnen rustig van de ene naar de andere plek wandelen dankzij de goede connecties voor voetgangers. 

In de analyse werden zowel de afstanden te voet als het aantal nodige stappen gemeten tussen de belangrijkste punten in de stad. Alle belangrijke plekken liggen dicht bij elkaar en er is geen vervoermiddel nodig om van de ene naar de andere plek te komen. Dit zorgt voor een zo groen mogelijke verplaatsing. 

De stad heeft ook geëxperimenteerd met het aanleggen van fietspaden, hetgeen nog meer voordeel brengt in tijdwinst en ecologische voetafdruk. Hoewel dit niets te maken heeft met het verplaatsen te voet is het toch een goed alternatief dat de stad biedt. 

De beste route te voet in Sevilla begint bij het beroemde Plaza de España, vanaf daar kun je doorlopen naar het María Luisa park. In slechts tien minuten bereik je de koninklijke Alcázar. Deze kun je bezoeken in combinatie met de straten van de buurt ‘la judería’ in Santa Cruz. Enkele meters verder zijn de kathedraal van Sevilla en La Giralda te vinden. Via de Sierpes straat kun je dan de route beëindigen bij de beroemde paddenstoelen, oftewel Setas. Op slechts vijf minuten afstand kun je nog een extra stop toevoegen en de Torre de Oro bekijken. Vanaf daar kun je dan uitrusten in de beroemde wijk Triana.

De studie van Preply plaatste Venetië (Italië) en Oporto (Portugal) op de tweede en derde plek. Beide steden tellen ongeveer 400.000 inwoners minder dan Sevilla. 

Ga naar de inhoud