Dodental aanslagen Barcelona en Cambrils gestegen naar 16 na overlijden Duitse vrouw

Oeps ... foto ontbreekt!

Dodental aanslagen Barcelona en Cambrils gestegen naar 16 na overlijden Duitse vrouw

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De aanslag in Barcelona van 17 augustus op de Ramblas heeft een nieuw dodelijk slachtoffer erbij. Een 51-jarige Duitse vrouw lag sinds de aanslag in kritieke toestand in het ziekenhuis maar is helaas deze zondag overleden. Hiermee komt het dodental in Barcelona 15 en in totaal, dus inclusief de overleden vrouw bij de verijdelde aanslag in Cambrils, op 16 te staan.

De dag nadat er een half miljoen mensen de Passeig de Gracia en Plaza Catalunya bezetten tijdens de “No tinc por” manifestatie op zaterdag, heeft de dodelijke rit met de bestelbus op de Ramblas het leven gekost van een 14e persoon. Het gaat in dit geval om een 51-jarige Duitse vrouw die door de minibus werd aangereden. De terroristische aanslag op Ramblas heeft nu 14 doden opgeleverd waarbij het 15e slachtoffer de jongeman Pau Perez was die in zijn auto door de terrorist werd gedood en een 16e persoon in de badplaats Cambrils.

Van de meer dan 120 gewonden die in ziekenhuizen werden opgenomen na de terroristische aanslag op de Ramblas, liggen er nu nog 25 in negen verschillende ziekenhuizen. Vijf van hen liggen nog in kritieke toestand, 3 in ernstige toestand en 17 minder ernstig gewonde personen, allen van verschillende nationaliteiten. 21 van deze gewonden vielen bij de aanslag in Barcelona en 4 bij de verijdelde aanslag in de badplaats Cambrils.

Ga naar de inhoud