skip to Main Content
Dodental aanslagen Barcelona en Cambrils gestegen naar 16 na overlijden Duitse vrouw

Dodental aanslagen Barcelona en Cambrils gestegen naar 16 na overlijden Duitse vrouw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De aanslag in Barcelona van 17 augustus op de Ramblas heeft een nieuw dodelijk slachtoffer erbij. Een 51-jarige Duitse vrouw lag sinds de aanslag in kritieke toestand in het ziekenhuis maar is helaas deze zondag overleden. Hiermee komt het dodental in Barcelona 15 en in totaal, dus inclusief de overleden vrouw bij de verijdelde aanslag in Cambrils, op 16 te staan.

De dag nadat er een half miljoen mensen de Passeig de Gracia en Plaza Catalunya bezetten tijdens de “No tinc por” manifestatie op zaterdag, heeft de dodelijke rit met de bestelbus op de Ramblas het leven gekost van een 14e persoon. Het gaat in dit geval om een 51-jarige Duitse vrouw die door de minibus werd aangereden. De terroristische aanslag op Ramblas heeft nu 14 doden opgeleverd waarbij het 15e slachtoffer de jongeman Pau Perez was die in zijn auto door de terrorist werd gedood en een 16e persoon in de badplaats Cambrils.

Van de meer dan 120 gewonden die in ziekenhuizen werden opgenomen na de terroristische aanslag op de Ramblas, liggen er nu nog 25 in negen verschillende ziekenhuizen. Vijf van hen liggen nog in kritieke toestand, 3 in ernstige toestand en 17 minder ernstig gewonde personen, allen van verschillende nationaliteiten. 21 van deze gewonden vielen bij de aanslag in Barcelona en 4 bij de verijdelde aanslag in de badplaats Cambrils.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Triest dat deze vrouw alsnog is overleden, veel sterkte voor haar familie en vrienden. En ik hoop van harte dat de andere gewonden het allemaal wel overleven en kunnen verwerken.

    1. Het is inderdaad te hopen dat het hier bij blijft. dit zijn al veel teveel, wederom zinloze, doden. Ik moet niet denken aan het onmetelijke verdriet van alle betrokken families en vrienden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken