skip to Main Content
Foto’s van archeologische opgraving uitkijkpunt Benidorm
Diario Información

Foto’s van archeologische opgraving uitkijkpunt Benidorm

BENIDORM – Sinds juni is men in Benidorm bezig met werkzaamheden bij het beroemde en veel gefotografeerde uitzichtpunt Mirador del Castillo. Tijdens de archeologische graafwerkzaamheden wordt gezocht naar de overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest. Onderstaand enkele foto’s van de werkzaamheden en van de resultaten.

De Mirador del Castillo in Benidorm is een verplichte fotostop voor bezoekers aan Benidorm. Het wit gekleurde balkon dat bestaat uit een terras en via trappen te bereiken lager platform bevindt zich tussen het Levante en Poniente Strand.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar scheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend staat als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft archeologen tot 15 november de tijd gegeven om te zoeken naar overblijfselen van het oude fort. De afgelopen dagen werd het gebied waar men bezig is met de graafwerkzaamheden opengesteld voor de pers en geïnteresseerden. 

Hieronder plaatsen we enkele foto’s van de regionale krant Diario Información waarop ook de resultaten te zien zijn: tientallen munten uit de vijftiger jaren en scherven van potten en beelden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. waarom gaan ze zoiets moois slopen.voor die paar scherven??????
    hopelijk brengen ze het weer in de oude staat terug.
    mag hopen van wel want het is daar super mooi punt..
    je kunt daar heerlijk relaxen daarboven en beneden ook dus. mooi uitkijk punt

  2. Hola. Eén van de mooiste punten in Benidorm qua uitzicht, architectuur en kanonnen ! De stad zelf is al een catastrofe door opengelegde straten, chaos voor het verkeer en een woestijn als het stormt. Hoe kan dat in volle hoogseizoen? Als ze alle putten maar weer sluiten achteraf !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken