Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een jonge Spaanse man heeft zonder te willen voor paniek gezorgd op het vliegveld in het Duitse München. De man drukte per ongeluk op een knop die de toegang geeft tot de ruimte waar de passagiers zich bevinden na de veiligheidscontroles. Dankzij zijn onbewuste actie zijn er 130 vluchten geannuleerd en hadden duizenden passagiers te maken met vertragingen.

De Spanjaard in kwestie voelt zich enorm schuldig terwijl hij wacht op de beslissing wat er met hem gaat gebeuren. De man tussen de 20 en 25 jaar jong landde in München via een vlucht uit Bangkok (Thailand) om via het tweede grootste vliegveld van Duitsland door te vliegen naar Madrid.

Nadat de Spanjaard geland was ging hij naar het toilet waarna hij de kluts kwijtraakte en dezelfde personen die uit zijn vliegtuig kwamen niet meer terug kon vinden. In een verkeerde beslissing liep de Spaanse reiziger tegen het loopverkeer in om uit te komen bij enkele deuren die toegang geven tot een afgesloten en beveiligde ruimte. Daar drukte hij op een knop om de deuren te openen, iets dat absoluut niet is toegestaan en meteen voor alarm zorgde.

Het alarm ging af omdat iemand uit het Schengengebied de beveiliging gepasseerd zou hebben en zich in de beveiligde zone bevond. Dat deed de Spanjaard onbewust maar het zorgde wel voor een enorme operatie waarbij een deel van de terminal ontruimd werd en vliegtuigen aan de grond bleven terwijl men de Spanjaard kon aanhouden. 

De Spanjaard is meteen gearresteerd en ondervraagd maar al snel kwam men erachter dat het om een stomme fout ging. Maar dat houdt niet in dat de Spaanse reiziger niet te maken krijgt met de eventuele strafrechtelijke gevolgen van zijn niet zo’n slimme actie.

Ga naar de inhoud