skip to Main Content
Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München
RTVE

Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München

MADRID – Een jonge Spaanse man heeft zonder te willen voor paniek gezorgd op het vliegveld in het Duitse München. De man drukte per ongeluk op een knop die de toegang geeft tot de ruimte waar de passagiers zich bevinden na de veiligheidscontroles. Dankzij zijn onbewuste actie zijn er 130 vluchten geannuleerd en hadden duizenden passagiers te maken met vertragingen.

De Spanjaard in kwestie voelt zich enorm schuldig terwijl hij wacht op de beslissing wat er met hem gaat gebeuren. De man tussen de 20 en 25 jaar jong landde in München via een vlucht uit Bangkok (Thailand) om via het tweede grootste vliegveld van Duitsland door te vliegen naar Madrid.

Nadat de Spanjaard geland was ging hij naar het toilet waarna hij de kluts kwijtraakte en dezelfde personen die uit zijn vliegtuig kwamen niet meer terug kon vinden. In een verkeerde beslissing liep de Spaanse reiziger tegen het loopverkeer in om uit te komen bij enkele deuren die toegang geven tot een afgesloten en beveiligde ruimte. Daar drukte hij op een knop om de deuren te openen, iets dat absoluut niet is toegestaan en meteen voor alarm zorgde.

Het alarm ging af omdat iemand uit het Schengengebied de beveiliging gepasseerd zou hebben en zich in de beveiligde zone bevond. Dat deed de Spanjaard onbewust maar het zorgde wel voor een enorme operatie waarbij een deel van de terminal ontruimd werd en vliegtuigen aan de grond bleven terwijl men de Spanjaard kon aanhouden. 

De Spanjaard is meteen gearresteerd en ondervraagd maar al snel kwam men erachter dat het om een stomme fout ging. Maar dat houdt niet in dat de Spaanse reiziger niet te maken krijgt met de eventuele strafrechtelijke gevolgen van zijn niet zo’n slimme actie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Grappig, mij is precies hetzelfde overkomen in vliegveld Eindhoven. Er werd echter netjes gevraagd terug te keren naar juiste gangpad. Zonder heisa.

  2. Toch onbegrijpelijk dat iets dergelijks überhaupt mogelijk is om maar eens een Duits woord te gebruiken…

    De schuld hiervan ligt m.i. dan ook bij luchthaven München en niet bij deze passagier.

      1. Inderdaad want hier leren ze enorm uit! Als ze met een schadeclaim of wat dan ook zouden afkomen, zou ik zeggen: neem een advocaat want zulke belangrijke “knoppen” moeten afgeschermd zijn voor onbevoegden punt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken