Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München

Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München
Beeld: RTVE

Spanjaard zorgt onbewust voor paniek op vliegveld München

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een jonge Spaanse man heeft zonder te willen voor paniek gezorgd op het vliegveld in het Duitse München. De man drukte per ongeluk op een knop die de toegang geeft tot de ruimte waar de passagiers zich bevinden na de veiligheidscontroles. Dankzij zijn onbewuste actie zijn er 130 vluchten geannuleerd en hadden duizenden passagiers te maken met vertragingen.

De Spanjaard in kwestie voelt zich enorm schuldig terwijl hij wacht op de beslissing wat er met hem gaat gebeuren. De man tussen de 20 en 25 jaar jong landde in München via een vlucht uit Bangkok (Thailand) om via het tweede grootste vliegveld van Duitsland door te vliegen naar Madrid.

Nadat de Spanjaard geland was ging hij naar het toilet waarna hij de kluts kwijtraakte en dezelfde personen die uit zijn vliegtuig kwamen niet meer terug kon vinden. In een verkeerde beslissing liep de Spaanse reiziger tegen het loopverkeer in om uit te komen bij enkele deuren die toegang geven tot een afgesloten en beveiligde ruimte. Daar drukte hij op een knop om de deuren te openen, iets dat absoluut niet is toegestaan en meteen voor alarm zorgde.

Het alarm ging af omdat iemand uit het Schengengebied de beveiliging gepasseerd zou hebben en zich in de beveiligde zone bevond. Dat deed de Spanjaard onbewust maar het zorgde wel voor een enorme operatie waarbij een deel van de terminal ontruimd werd en vliegtuigen aan de grond bleven terwijl men de Spanjaard kon aanhouden. 

De Spanjaard is meteen gearresteerd en ondervraagd maar al snel kwam men erachter dat het om een stomme fout ging. Maar dat houdt niet in dat de Spaanse reiziger niet te maken krijgt met de eventuele strafrechtelijke gevolgen van zijn niet zo’n slimme actie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.