Voortvluchtige ‘motorclub’ Nederlander aangehouden in Marbella

Oeps ... foto ontbreekt!

Voortvluchtige ‘motorclub’ Nederlander aangehouden in Marbella

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Nederlandse justitie een gezochte Nederlander opgepakt in San Pedro de Alcántara in Marbella. De Nederlander wordt in Nederland gezocht vanwege vier moorden die hij in opdracht heeft laten uitvoeren. De nu aangehouden crimineel is tevens lid van de beruchte motorbende Caloh Wagoh Main Triad die de Nederlandse justitie wil laten verbieden.

Het onderzoek van de Spaanse politie startte nadat zij door Nederland op de hoogte waren gesteld van de mogelijke verblijfplaats van de door de Nederlandse justitie gezochte Nederlander. Tegen hem was een Europees opsporings- en aanhoudingsbevel uitgevaardigd vanwege zijn betrokkenheid bij vier moorden die hij heeft laten uitvoeren in 2017.

Volgens de Spaanse kranten lukten twee van de vier geplande aanslagen in Nederland. Het is in de kranten niet duidelijk gemaakt over wie het gaat en wat de naam is van de aangehouden voortvluchtige maar het is wel bekend dat hij In Marbella met zijn familie woonde. Op het moment van zijn aanhouding bevond de Nederlander zich samen met landgenoten in een bar in San Pedro de Alcántara.

Ga naar de inhoud