Enorme bosbrand verwoest 4.400 hectare natuur in Huelva

Enorme bosbrand verwoest 4.400 hectare natuur in Huelva
Beeld: Twitter

Enorme bosbrand verwoest 4.400 hectare natuur in Huelva

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Het zuiden van Spanje heeft te maken met extreem hoge temperaturen en de weersomstandigheden zijn ideaal voor natuur- en bosbranden. Dat heeft men helaas ook gemerkt in de provincie Huelva in Andalusië waar meer dan 200 brandweerlieden, militairen, diverse blushelikopters en blusvliegtuigen bezig zijn met het onder controle krijgen van en blussen van een grote natuur- en bosbrand in Almonaster la Real.

Op het moment van schrijven is alweer 4.400 hectare natuur verwoest en moesten 250 mensen uit diverse dorpen geëvacueerd worden. De brandweer meldde vrijdagmiddag dat ze het vuur onder controle heeft wat betekent dat het vuur zich niet verder verspreid waardoor men zich nu kan concentreren op het blussen van de enorme vlammenzee.

De brand werd donderdagmiddag gemeld in het natuurgebied Olivargas in de gemeente Almonaster la Real in de provincie Huelva. Er moesten al snel diverse wegen worden afgesloten en honderden inwoners moesten hun huizen verlaten. Zo werden er zo’n 250 inwoners van de gemeenten Cueva de la Mora, Monte Blanco en El Villar geëvacueerd.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van deze verwoestende bosbrand maar de politie is al met een onderzoek gestart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.