Met je hond in het zwembad in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Met je hond in het zwembad in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Steeds meer gemeenten voegen zich bij het initiatief om tegen het einde van het zomerseizoen de openbare gemeente zwembaden open te stellen voor honden. Als de zomer op haar einde loopt en de kinderen weer van school moeten besluiten gemeenten, net zoals in Nederland en België, in Spanje om hun zwembaden gedurende een of meerdere dagen op te stellen voor de honden en hun baasjes.

Steeds meer gemeenten in Spanje werken samen met dierenopvangcentra en andere instanties om gemeente zwembaden open te stellen voor honden. De baasjes dienen vaak een x-bedrag te betalen waarvan het geld naar de instanties gaat die voor de organisatie van deze honden zwembaden zorgen.

De gemeenten die hun zwembaden gedurende de hele zomer voor de inwoners open hebben gehouden besluiten dat tegen het einde van de zomer, vanaf eind augustus tot half september, de eigenaren van honden met hun geliefde huisdier het water in kunnen om nog even af te koelen.

Regels

Er zijn in de meeste gevallen wel regels aan verbonden zoals dat men niet mag spelen met ballen en ander speeltuig om te voorkomen dat honden met elkaar in gevecht raken om een bal of iets dergelijks. Daarnaast moeten alle honden de vaccinaties hebben en geïdentificeerd te zijn.

Bij het binnengaan van het “honden-zwembad” wordt door een dierenarts gecontroleerd of een hond de verplichte identificatie chip heeft waarbij ook gecontroleerd wordt of de gegevens correct zijn. Daarnaast mogen honden die loops zijn niet naar het zwembad en mogen de zogenaamde PPP (perros potencialmente peligrosos) of HR-honden alleen gebruik maken van het zwembad met een muilkorf om. Ook is er slechts één hond per volwassene toegestaan.

Zwembaden

Er zijn steeds meer gemeenten die hun zwembaden open stellen voor honden en hondeneigenaren waardoor een totaal overzicht wellicht moeilijk te geven is. Op de website van de krant La Razón (uit 2018) staan een 15-tal zwembaden waar het mogelijk is om samen met een hond te genieten van het water. Bekijk HIER de website (lijst staat onderaan het artikel). NB: Op het moment van schrijven hebben we nog geen actuele lijst van zwembaden kunnen vinden.

Waterpark Barcelona

Voor de hondeneigenaren die nabij Barcelona wonen is het ook mogelijk om tussen april en oktober naar een echt waterpark voor honden te gaan. Het Aqua Park Canino is gelegen in de gemeente La Roca del Vallès in de provincie Barcelona en is onderdeel van de Finca Can Janè.

Hier is het mogelijk om voor 16 euro (een hond en een volwassene) te genieten van de zwembaden en attracties die daar aanwezig zijn.

Ga naar de inhoud