Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga

Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto / Guardia Civil / Twitter

Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De afdeling Tráfico van de Guardia Civil heeft door middel van de politiehelikopter en het Pegasus-systeem op 13 augustus op de AP-7 snelweg tussen Marbella en Málaga een automobilist kunnen tegenhouden die iets te hard reed. Volgens de krant ging het om een Nederlandse man die in een Ferrari met Belgisch kenteken met gemiddeld 241 km/uur maar op sommige momenten 270 km/uur over de snelweg reed en gevaarlijke inhaalmanoeuvres maakte.

Terwijl de helikopter van de Guardia Civil afdeling Tráfico op 300 meter hoogte de gebruikelijke ronde deed boven de AP-7 snelweg tussen Marbella en Málaga om zo op afstand het verkeer te controleren, deed de Pegasus-camera melding van een Ferrari die te snel reed. Dit gebeurde op vrijdag 13 augustus in de morgen.

Meteen begon de Guardia Civil de Ferrari te volgen en opnames te maken want de automobilist maakte gevaarlijke bewegingen en manoeuvres door andere auto’s in te halen terwijl er een gemiddelde snelheid van 241 km/uur geregistreerd werd met uitschieters naar 270 km/uur. De Guardia Civil agenten op grond werden gewaarschuwd en de Ferrari-rijder kon ter hoogte van Torremolinos stilgezet worden.

Het bleek om een Nederlandse man te gaan die in een Ferrari met Belgisch kenteken reed. Naar eigen zeggen had de Nederlander haast want hij was te laat voor zijn vlucht bij het vliegveld van Málaga-Costa del Sol. De agenten aarzelden niet en de Nederlandse Ferrari-rijder werd gearresteerd voor het in gevaar brengen van andere weggebruikers door meer dan 240 km/uur te rijden op een snelweg waar 120 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Ga naar de inhoud