Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga

Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto / Guardia Civil / Twitter

Nederlander rijdt met Belgische Ferrari 270 km/uur van Marbella naar Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De afdeling Tráfico van de Guardia Civil heeft door middel van de politiehelikopter en het Pegasus-systeem op 13 augustus op de AP-7 snelweg tussen Marbella en Málaga een automobilist kunnen tegenhouden die iets te hard reed. Volgens de krant ging het om een Nederlandse man die in een Ferrari met Belgisch kenteken met gemiddeld 241 km/uur maar op sommige momenten 270 km/uur over de snelweg reed en gevaarlijke inhaalmanoeuvres maakte.

Terwijl de helikopter van de Guardia Civil afdeling Tráfico op 300 meter hoogte de gebruikelijke ronde deed boven de AP-7 snelweg tussen Marbella en Málaga om zo op afstand het verkeer te controleren, deed de Pegasus-camera melding van een Ferrari die te snel reed. Dit gebeurde op vrijdag 13 augustus in de morgen.

Meteen begon de Guardia Civil de Ferrari te volgen en opnames te maken want de automobilist maakte gevaarlijke bewegingen en manoeuvres door andere auto’s in te halen terwijl er een gemiddelde snelheid van 241 km/uur geregistreerd werd met uitschieters naar 270 km/uur. De Guardia Civil agenten op grond werden gewaarschuwd en de Ferrari-rijder kon ter hoogte van Torremolinos stilgezet worden.

Het bleek om een Nederlandse man te gaan die in een Ferrari met Belgisch kenteken reed. Naar eigen zeggen had de Nederlander haast want hij was te laat voor zijn vlucht bij het vliegveld van Málaga-Costa del Sol. De agenten aarzelden niet en de Nederlandse Ferrari-rijder werd gearresteerd voor het in gevaar brengen van andere weggebruikers door meer dan 240 km/uur te rijden op een snelweg waar 120 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.