Search
menu
Search

Moeder omstreden voetbalbond voorzitter in hongerstaking vanwege ‘heksenjacht’

Moeder omstreden voetbalbond voorzitter in hongerstaking vanwege ‘heksenjacht’
Beeld: Motril Turismo / web

Moeder omstreden voetbalbond voorzitter in hongerstaking vanwege ‘heksenjacht’

Zoals bekend ligt de Spaanse voetbalbond voorzitter Luis Rubiales van alle kanten onder vuur vanwege zijn omstreden kus op de mond van een van de speelsters van het Spaanse nationale elftal. Het is een hele soap geworden in Spanje en ver daarbuiten sinds de wereldpers het verhaal heeft opgepikt. Maar de moeder van Luis Rubiales vindt dat er sprake is van een heksenjacht jegens haar zoon, en dus is ze in hongerstaking gegaan.

Ángeles Béjar, de moeder van Luis Rubiales, voorzitter van de Koninklijke Spaanse Voetbalbond, heeft zich maandag opgesloten in de kerk van de Divina Pastora in Motril (Granada) en is in hongerstaking gegaan totdat er een oplossing wordt gevonden voor de onmenselijke en bloederige heksenjacht die ze op haar zoon maken met iets dat hij niet verdient.

De moeder van Rubiales, die zaterdag door de FIFA is geschorst vanwege de controverse rond de kus in de mond van de voetbalster Jenni Hermoso, zal onbepaald, dag en nacht vastzitten in de kerk in de wijk Capuchinos van Motril. De vrouw is binnen in de parochie gebleven met haar zus nadat de pastoor van de kerk is vertrokken. De moeder van Luis Rubiales heeft Jenni Hermoso gevraagd om “de waarheid te spreken” en “de versie te handhaven die ze in het begin van de feiten had”.

Ze gelooft dat er geen sprake is van seksueel misbruik, aangezien er wederzijds instemming was, zoals blijkt uit de beelden. Ze vraagt zich af “waarom ze het op hem gemunt hebben” en wat er “achter deze hele geschiedenis schuilgaat”, aangezien haar zoon “niet in staat is om iemand kwaad te doen”. Als moeder vraagt ze om begrip van iedereen, omdat deze situatie iedereen kan overkomen, heeft ze gezegd.

Ga naar de inhoud