Ronda krijgt een eigen ‘caminito’ onder de bekende brug in de Tajo-kloof

Ronda krijgt een eigen ‘caminito’ onder de bekende brug in de Tajo-kloof
Beeld: via canva.com

Ronda krijgt een eigen ‘caminito’ onder de bekende brug in de Tajo-kloof

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Nog voor het einde van 2023 of als uiterste begin 2024 moet de nieuwe ‘caminito’ in Ronda klaar zijn. Het woord ‘caminito’ is natuurlijk bekend vanwege de ‘caminito del rey’, de spectaculaire wandeling in Álora, maar ook deze wandeling in de stad Ronda zal onvergetelijk zijn, omdat deze onder de bekende brug ‘Puente Nuevo’ doorloopt en het de wandelaar in staat stelt om deze van een heel andere kant te bekijken.

De route waaraan men op dit moment werkt, maakt deel uit van de eerste fase van wat nu bekendstaat als de ‘Caminito de Ronda’ en die de hele ‘Garganta del Tajo’ of Tajo-kloof zal omvatten, hoewel de eigen ontwerpers deze populaire benaming afwijzen. Zij wijzen erop dat het gaat om een route die een soort openlucht interpretatiecentrum wordt van een natuurlijk gebied waarin je veel verder gaat dan een wandeling door het gebied en je gevoel voor hoogtevrees tijdens de wandeling op de proef stelt.

Er worden ook uitkijkpunten en een klein interpretatiecentrum gebouwd aan het begin van de route. Op deze manier kunnen wandelaars ook de beroemde ‘Puente Nuevo’ fotograferen, maar dan met beschermde ruimtes die het risico op een val vermijden.

Het gemeentebestuur verzekert dat de werkzaamheden naar verwachting in november 2023 zullen zijn voltooid, zodat de toegang tot deze populaire route voor toeristen vóór het einde van het jaar of begin 2024 weer beschikbaar zou kunnen zijn, zij het nu met de nodige veiligheidsmaatregelen.

De tweede fase van de ‘Camino del Desfiladero del Tajo’, wat de officiële naam van het project is, zal het mogelijk maken om de kloof in te gaan, waarlangs de rivier Guadalevin stroomt en waar boven talloze huizen en paleizen zijn gebouwd die uitkijken over de afgrond en die dit gebied uniek maken doordat het door het midden van een bewoond gebied loopt en het in tweeën deelt.

Iets meer over Ronda

De ‘Puente Nuevo’ is een beroemde brug in de Spaanse stad Ronda. De brug overspant de ‘Garganta del Tajo’, een diepe kloof die de stad in tweeën deelt. De brug werd gebouwd in de 18e eeuw en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Ronda. 

De ‘Garganta del Tajo’ is een mooi natuurgebied. De kloof is ongeveer 100 meter diep en heeft steile wanden. De rivier Guadalevin stroomt door de kloof en er zijn talloze uitkijkpunten waar je van het uitzicht kunt genieten. De ‘Puente Nuevo’ en de ‘Garganta del Tajo’ zijn een populaire toeristische attractie. De brug is een must-see voor iedereen die Ronda bezoekt.

Ga naar de inhoud