Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante

Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante
Beeld: Pixabay

Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nationale Vereniging van bedrijven voor milieu en gezondheid (ANECPLA) heeft gewaarschuwd voor het ‘hoge risico’ van dengue en zika in het Spaanse mediterrane gebied na de ‘gota fría’ (DANA) en de daaropvolgende overstromingen en de combinatie van hoge temperaturen omdat dit de beste broedplaats voor de snelle proliferatie van de tijgermug is, een van de belangrijkste dragers van deze ziektes.

Via een verklaring heeft de dienst gewaarschuwd voor een massale plaag van tijgermuggen. Het stilstaande water na de overstromingen van enkele weken geleden na het noodweer in o.a. Murcia en de provincie Alicante heeft er samen met de hoge temperaturen voor gezorgd dat er ideale broedplaatsen zijn ontstaan voor ziektedragende muggen zoals de ‘mosquito tigre’ ofwel de tijgermug.

De tijgermug is een van de belangrijkste dragers van ziektes zoals dengue, zika en chikungunya. Daarom is het volgens de organisatie van groot belang om niet alleen de waarnemingen van muggenplagen te registreren maar ook om deze te voorkomen, indien mogelijk, door verschillende beheersmaatregelen zoals het behandelen van stilstaand water en waterplassen door de gemeenten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.