skip to Main Content
Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante
Pixabay

Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante

ALICANTE – De Nationale Vereniging van bedrijven voor milieu en gezondheid (ANECPLA) heeft gewaarschuwd voor het ‘hoge risico’ van dengue en zika in het Spaanse mediterrane gebied na de ‘gota fría’ (DANA) en de daaropvolgende overstromingen en de combinatie van hoge temperaturen omdat dit de beste broedplaats voor de snelle proliferatie van de tijgermug is, een van de belangrijkste dragers van deze ziektes.

Via een verklaring heeft de dienst gewaarschuwd voor een massale plaag van tijgermuggen. Het stilstaande water na de overstromingen van enkele weken geleden na het noodweer in o.a. Murcia en de provincie Alicante heeft er samen met de hoge temperaturen voor gezorgd dat er ideale broedplaatsen zijn ontstaan voor ziektedragende muggen zoals de ‘mosquito tigre’ ofwel de tijgermug.

De tijgermug is een van de belangrijkste dragers van ziektes zoals dengue, zika en chikungunya. Daarom is het volgens de organisatie van groot belang om niet alleen de waarnemingen van muggenplagen te registreren maar ook om deze te voorkomen, indien mogelijk, door verschillende beheersmaatregelen zoals het behandelen van stilstaand water en waterplassen door de gemeenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. kunnen jullie meer uitleggen wat het inhoud deze ziekten,want julliespreken juist maar van Alicante en Murcia maar er zijn wel nog andere kleine dorpen die ermee geplaagt zijn hoor

 2. bij apotheek, spray tegen tijgermuggen, oktober is sowieso de maand van de muggen en ook de vliegen die bijten, ik ga nooit buiten vooraleer ingespoten te zijn

 3. Ben het eens met Rene.
  Tijgermuggen brengen deze ziektes over doordat ze prikken en bloed opzuigen.
  Als dit besmet bloed is, KAN de volgende persoon die gestoken wordt door dezelfde mug besmet raken. Het hoeft echter niet perse zo te zijn.
  Dus weer een stemmingmakerij bericht wat met een hele grote korrel zout genomen moet worden.

  1. Dag,
   Weet iemand hoe het zit met de tijgermuggen in calpe? Lees dit nu pas maar vlieg volgende week daarheen.. terwijl ik zwanger ben..dus ben erg benieuwd naar reacties hierover.
   Alvast bedankt.

 4. Nu weten we ,welke ziektes we kunnen krijgen ,veroorzaakt door de tijgermug
  Beste Redactie kunnen jullie ons ook uitleggen wat Dengue ,Zika en Chikungunya voor ziektes zijn en wat zijn de symtomen er van Wat kunnen we er aan doen en hoe ons beschermen
  Alvast bedankt

 5. Er zijn heel veel hele kleine vliegen en muggen in Guardamar. Komen vers uit de grond. Zika kan worden verspreid door deze muggen, maar wie heeft er Zika in Guardamar? Volgens mij worden deze muggen niet ‘geboren’ met het Zika virus, ze verspreiden alleen maar virussen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken