Search
menu
Search

Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Kans op dengue en zika via muggen na overstromingen Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nationale Vereniging van bedrijven voor milieu en gezondheid (ANECPLA) heeft gewaarschuwd voor het ‘hoge risico’ van dengue en zika in het Spaanse mediterrane gebied na de ‘gota fría’ (DANA) en de daaropvolgende overstromingen en de combinatie van hoge temperaturen omdat dit de beste broedplaats voor de snelle proliferatie van de tijgermug is, een van de belangrijkste dragers van deze ziektes.

Via een verklaring heeft de dienst gewaarschuwd voor een massale plaag van tijgermuggen. Het stilstaande water na de overstromingen van enkele weken geleden na het noodweer in o.a. Murcia en de provincie Alicante heeft er samen met de hoge temperaturen voor gezorgd dat er ideale broedplaatsen zijn ontstaan voor ziektedragende muggen zoals de ‘mosquito tigre’ ofwel de tijgermug.

De tijgermug is een van de belangrijkste dragers van ziektes zoals dengue, zika en chikungunya. Daarom is het volgens de organisatie van groot belang om niet alleen de waarnemingen van muggenplagen te registreren maar ook om deze te voorkomen, indien mogelijk, door verschillende beheersmaatregelen zoals het behandelen van stilstaand water en waterplassen door de gemeenten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?