Langste wandelbrug van Europa aan de kust in Málaga geopend

Twitter
Beeld: Twitter

Langste wandelbrug van Europa aan de kust in Málaga geopend

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op zondag heeft men na maanden van werken en vertragingen uiteindelijk de wat nu al bekend staat als langste wandelbrug (in haar soort) van Europa geopend in Málaga. Het gaat om de 270 meter lange houten ‘pasarela peatonal’ over de Guadalhorce rivier. Deze wandelbrug vormt onderdeel van de ‘Senda Litoral’ die nu ononderbroken 120 km langs de kust van de provincie Málaga loopt.

De houten brug is 270 meter lang en 3 meter breed en biedt plaats aan voetgangers en fietsers als onderdeel van de ‘Senda Litoral’ ofwel kustpad. De brug is gebouwd op de plaats waar de Guadalhorce rivier in de zee uitmondt, een gebied van natuurlijke waarde.

Bij de opening van deze houten brug op zondag was ook de regionale premier Juanma Moreno aanwezig wat wel aangeeft dat het een belangrijke happening was. Volgens de regiopremier gaat het om een ‘zeer belangrijk technisch project’ en ‘een mijlpaal vanuit architectonisch en sociaal oogpunt’.

De houten loop- en fietsbrug is 270 meter lang en bestaat in totaal uit zeven delen met 3 aan elke weerskanten van de rivier en een 70 meter lang deel in het midden over de rivier. Voor de constructie is meer dan 200 ton Scandinavisch dennenhout en bijna 15 ton roestvrij staal gebruikt. De hele constructie werd voor 50% gefinancierd door de Diputación de Málaga en voor 50% door de gemeente Málaga en heeft een totaal kostenplaatje van 1,6 miljoen euro.

De houten brug vormt onderdeel van de 120 km lange ‘Senda Litoral ’ ofwel kustwandelpad dat zich geheel in de provincie Málaga bevindt en nu ononderbroken te wandelen of fietsen is. 

Het plan is echter om een 180 km lange wandeling langs de kust te hebben tussen het Balkon van Europa in Nerja tot aan het kasteel Castillo de la Duquesa in Manilva. De hele route is nog niet af maar meer dan 80% van de ‘Senda Litoral’ is reeds bewandelbaar. Bekijk de huidige situatie op DEZE kaart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.