De lava heeft huizen en land ter waarde van 178,4 miljoen euro opgeslokt op La Palma

De lava heeft huizen en land ter waarde van 178,4 miljoen euro opgeslokt op La Palma
Beeld: Idealista.es

De lava heeft huizen en land ter waarde van 178,4 miljoen euro opgeslokt op La Palma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Met de nieuwste beelden van het Europese Copernicus EMS-programma (27 september) en kadastergegevens heeft een team van de website Idealista.es uitgerekend dat er ongeveer 457 huizen verwoest zijn door de lavastromen. Verder zijn er 1.179 percelen of landbouwgronden door de lava opgeslokt en compleet verdwenen. 

In totaal heeft de lava op het Canarische Eiland La Palma op maandag 27 september 237,5 hectare terrein bedekt waar 18,9 kilometer aan wegen en 513 gebouwen zoals huizen, kerken, garages en andere constructies waren opgeslokt. Daarnaast wordt nog eens 1.507 hectare aangetast door de as van de vulkaan.

De totale waarde wordt geschat op 178,4 miljoen euro onderverdeeld in 127 miljoen euro voor de huizen en 48,4 miljoen aan landbouwgrond en percelen. Verder heeft Idealista.es uitgerekend dat de verwoesting van onderwijs- en sportvoorzieningen een waarde hebben van 2,1 miljoen euro, 3 garages met een waarde van 102.000 euro en 8 industriële gebouwen ter waarde van 221.000 euro.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze cijfers de komende dagen blijven groeien totdat de vulkanische situatie zich stabiliseert. Idealista.es heeft gebruik gemaakt van de beelden van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus EMS die de COSMO-SkyMed-satelliet gebruikt. Deze werden vergeleken met de gegevens van het Spaanse kadaster.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.