Delen van Spanje in de ban van de ‘veranillo’ ofwel nazomer

Delen van Spanje in de ban van de ‘veranillo’ ofwel nazomer
Beeld: Freepik

Delen van Spanje in de ban van de ‘veranillo’ ofwel nazomer

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje heeft het de naam ‘veranillo de San Miguel’ vanwege de patroon San Miguel op 29 september, een dag waarop het meestal aangenaam warm is. Mocht deze nazomer later te merken zijn dan wordt ook gesproken over de ‘veranillo de San Martín’ vanwege de patroon San Martín op 11 november. 

De ‘veranillo ’ heeft in Nederland en België de naam ‘nazomer’ of ‘oudewijvenzomer’ en ook het meer op het Spaanse lijkende ‘sint-mischielszomer’ heeft gekregen. In alle gevallen gaat het om de periode van eind september tot half november waarin het weer zomerachtig kan zijn.

Ondanks dat de herfst recent is begonnen in Spanje en de temperaturen de afgelopen dagen lager waren en regen over het land trok, worden er eind september aan de Middellandse Zeekust nog lekkere temperaturen verwacht die op sommige plaatsen rond de 25 graden of daarboven liggen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het ‘s avonds en ‘s nachts op veel plaatsen koeler is geworden de afgelopen dagen maar nog steeds aangenaam rond de 13 tot 18 graden.

De hogere zomers achtige temperaturen gedurende het begin van de herfst zijn hoofdzakelijk te merken Andalusië met temperaturen boven de 30 graden in Sevilla, Córdoba, Huelva en Granada maar ook boven de 27 graden in Málaga, Cádiz en Almería. Daarbij wordt gesproken over temperaturen tot 5 of meer graden boven de normale temperaturen voor de tijd van het jaar begin van de week en op sommige plaatsen zelfs tot komende donderdag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.