Duitse tweedehands media platform ‘momox’ nu ook actief in Spanje

Duitse tweedehands media platform ‘momox’ nu ook actief in Spanje
Beeld: momox / web

Duitse tweedehands media platform ‘momox’ nu ook actief in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Achttien jaar geleden ontstond in Berlijn het bedrijf momox dat met een website inmiddels in zes landen actief is op de tweedehandsmarkt verkoop van boeken, langspeelplaten (vinyl), cd’s, dvd’s, tijdschriften en zelfs kleding. De nieuwste landen die zich bij momox gevoegd hebben zijn Italië en Spanje.  

Momox is een van oorsprong Duits bedrijf waar particulieren tweedehands mediaproducten tegen een vaste prijs kunnen verkopen. Dat zijn voornamelijk boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s, vinyl langspeelplaten en computerspelletjes en in Duitsland ook tweedehands kleding. Na een kwaliteitscontrole worden de items weer verkocht op platformen als Amazon en eBay.

Momox is inmiddels actief in zes landen waarbij Italië en Spanje de laatste toegevoegde taalgebieden zijn waar nu ook miljoenen mensen hun tweedehands media kunnen verlopen via momox. Het bedrijf zelf is in achttien jaar uitgegroeid tot een business met een omzet van 335 miljoen euro in 2021, het jaar dat ze vanwege Brexit het Verenigd Koninkrijk achter zich lieten.

Ga naar de inhoud