Nederlander die oudere Britse vrouw doodsloeg krijgt 15 jaar celstraf in Alicante

Nederlander die oudere Britse vrouw doodsloeg krijgt 15 jaar celstraf in Alicante
Beeld: Canva

Nederlander die oudere Britse vrouw doodsloeg krijgt 15 jaar celstraf in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De 52-jarige Nederlandse klusjesman die in november 2019 de 71-jarige Britse Margaret M. vermoorde, heeft bij de rechtbank in Alicante bijna 15 jaar gevangenisstraf gekregen. Daarnaast moet de Nederlander de familie van de gedode vrouw een schadevergoeding betalen. Uiteindelijk komt de Nederlander er beter vanaf dan de oorspronkelijke strafeis van 30 jaar omdat hij berouw toonde en bekende de moord te hebben gepleegd.

Uiteindelijk heeft de Nederlander Nicolas P. 13 jaar gevangenisstraf gekregen voor moord op de Britse vrouw en 21 maanden celstraf voor diefstal van 600 euro. Verder geldt dat na zijn celstraf hij tien jaar onder toezicht staat en dat hij beide kinderen van de 71-jarige Margaret een schadevergoeding moet betalen van 52.000 euro, iets wat waarschijnlijk niet zal gebeuren omdat een van de kinderen reeds is overleden en de ander misschien geen geld zal vragen.

De 52-jarige Nicolas P. bekende schuld en gaf toe dat hij onder invloed van drugs en alcohol de 71-jarige Britse Margaret, bij wie hij regelmatig huishoudelijke onderhoudswerkzaamheden uitvoerde, om het leven heeft gebracht door haar herhaaldelijk te schoppen en slaan toen zij op de grond lag nadat ze van achteren door de man was aangevallen. 

De Nederlander had eerder 50 euro van haar geleend en zag dat de vrouw meer geld bij zich had waarop hij terugging naar haar woning om 550 euro te stelen. Die diefstal liep uiteindelijk helemaal uit de hand met een fataal einde voor de Britse vrouw. Omdat de Nederlander berouw heeft getoond en ook toegaf dat hij de vrouw had gedood, werd de strafeis van de officier van justitie van 30 jaar al verlaagd naar 15 jaar.

Ga naar de inhoud