Minderjarige jongen steekt leraren en leerlingen neer in Andalusië

Minderjarige jongen steekt leraren en leerlingen neer in Andalusië
Beeld: Google Streetview & canva.com

Minderjarige jongen steekt leraren en leerlingen neer in Andalusië

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een 14-jarige student is donderdag in Jerez de la Frontera (Cádiz) gearresteerd nadat hij drie leraren en een leerling had neergestoken met een steekwapen in een middelbare school in de stad. De feiten hebben plaatsgevonden in het Instituto Elena García Armada, in de wijk San José Obrero.

Rond 08.25 uur vond een tragisch incident plaats in een middelbare school in de gemeente Jerez de la Frontera. Een minderjarige van 14 jaar oud heeft met een steekwapen meerdere leraren en leerlingen neergestoken. De minderjarige dader is inmiddels gearresteerd. 

De leerling had twee messen in zijn rugzak. Hij kwam normaal binnen op het schoolterrein en stak vervolgens meerdere leraren en leerlingen neer. Er zijn in totaal vijf slachtoffers: twee leerlingen en drie leraren. De school is tot vrijdag verzegeld nadat het gehele leerlingen- en docentenkorps geëvacueerd was.

De student van de klas C van de derde klas van de middelbare school, werd boos, ging naar achteren in zijn klas, waar zijn rugzak lag, en haalde daar messen uit, aldus een medestudent van de klas ernaast. Vervolgens begon hij iedereen lastig te vallen, zelfs de lerares, die hij in een oog heeft gestoken. Deze klasgenoot heeft verteld dat de dader geen probleemkind is, maar altijd alleen is en waarschijnlijk gek is geworden.

De minderjarige dader werd na zijn daad snel gelokaliseerd en overgebracht naar het politiebureau van Jerez de la Frontera, waar hij wordt bewaakt tot de afronding van het proces-verbaal en zijn overdracht aan het Openbaar Ministerie voor Minderjarigen, aldus de politie.

Ga naar de inhoud