Search
menu
Search

VERMUT: het sociale netwerk voor 55-plussers dat steeds populairder wordt in Spanje

VERMUT: het sociale netwerk voor 55-plussers dat steeds populairder wordt in Spanje
Beeld: VERMUT / facebook

VERMUT: het sociale netwerk voor 55-plussers dat steeds populairder wordt in Spanje

VERMUT, het sociale netwerk voor 55-plussers, bestaat drie jaar in Spanje en komt met nieuwe ideeën en voorstellen om het leven van de senioren in Spanje te veraangenamen. Momenteel is dit het enige platform dat zich richt op 55-plussers en waar ze een breed scala aan tools kunnen vinden om contact te maken met mensen van dezelfde leeftijd en dezelfde interesses. De app biedt een chatfunctie per stad, forums, online en offline activiteiten, ontmoetingen en interessante nieuwsberichten. De app is beschikbaar in het Spaans en Engels.

Sinds de lancering in de zomer van 2020 zijn er meer dan 200.000 sociale connecties in het echte leven geregistreerd, waarvan de helft in de eerste 8 maanden van 2023 is gerealiseerd. De app heeft meer dan 50.000 gebruikers en 2.000 partners en medewerkers in heel Spanje. De senioren-app VERMUT heeft maandelijks 4.000 downloads en organiseert wekelijks 400 activiteiten.

De app is ontwikkeld na het luisteren naar de behoeften van 55-plussers, met een marktplaats voor unieke ervaringen die zijn bedacht om connecties in het echte leven te stimuleren. Gebruikers kunnen activiteiten reserveren en met andere senioren praten, waardoor ze de angst om ouder te worden en de digitale kloof kunnen overwinnen. De app helpt deze steeds groter wordende groep op een gemakkelijke manier toegang te krijgen tot technologie, waardoor ze online en offline kunnen verbinden.

Het doel nu is om de oprichting van VERMUT-groepen in verschillende delen van Spanje te promoten. Zo kunnen gebruikers de hoofdrolspelers in hun eigen leven worden, om zo de eenzaamheid te bestrijden, een van de belangrijkste problemen waarmee de samenleving tegenwoordig wordt geconfronteerd.

De VERMUT-app is niet gratis te gebruiken want je moet lid worden en een abonnement nemen voor 5, 30 of 60 euro per maand. Wat je daar allemaal voor terugkrijgt, kun je lezen op de website van VERMUT die in het Spaans en Engels te lezen is (al zijn sommige teksten niet of niet correct vertaald).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?