Eerste dode op elektrische step in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste dode op elektrische step in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Volgens velen zat het er aan te komen en nu is het wachten helaas voorbij. In de provincie Barcelona is de eerste dode te betreuren waarbij een elektrische step is betrokken. Het gaat om een 40-jarige vrouw die door een vrachtwagen was overleden in de stad Sabadell.

Afgelopen 9 oktober werd in Sabadell een 40-jarige vrouwelijke gebruikster van een elektrische step overreden door een vrachtwagen. De chauffeur kon dit dodelijke ongeval niet voorkomen omdat hij de vrouw niet gezien had omdat ze met haar step achter de vrachtwagen op het wegdek stond.

Het ongeval vond plaats op de kruising van de Gran Vía en de carretera de Prats de Lluçanès in de stad Sabadell nabij Barcelona. De vrouw overleed die dag niet meteen na de aanrijding maar overleed weken later in het ziekenhuis.

Het is in Spanje het eerste dodelijke ongeval waarbij een elektrische step betrokken is. Volgens velen was dit niet te voorkomen omdat er in met name de grote steden steeds meer patinetes eléctricos te zien zijn waarbij veel gebruikers gevaarlijk rondrijden.

Na de dood van deze vrouwelijke gebruikster is de discussie over het gebruik van de elektrische steps in Spanje weer opgelaaid. Zo wordt er geroepen dat niet alleen de gebruikers van elektrische steps maar ook fietsers verplicht verzekeringen zouden moeten afsluiten en wordt er geroepen om strengere regels.

Ga naar de inhoud