193 migranten in 48 uur tijd bij de kust van de Costa Blanca (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

193 migranten in 48 uur tijd bij de kust van de Costa Blanca (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In slechts 48 uur tijd zijn er in diverse plaatsen langs de Costa Blanca in de provincie Alicante bootjes aangekomen met daarin 193 migranten. De laatste boten met 34 migranten zijn bij Teulada-Moraira, Benitatxell, Orihuela en Guardamar gevonden.

Bij Teulada-Moraira arriveerde maandagmorgen een boot met 7 migranten aan boord terwijl voor de kust van Benitatxell een boot werd gelokaliseerd met zeven migranten en 20 migranten die in een boot in de haven van Alicante aan wal werden gehaald nadat er twee boten voor de kust van Orihuela Costa en Guardamar werden gelokaliseerd.

Op maandag arriveerden 34 migranten maar op zondag liep dat aantal voor de kust van de provincie Alicante op naar 92 migranten en op zaterdag waren dat 67 migranten. Alle opvarenden zijn door het Rode Kruis geholpen en door de politie begeleid.

UPDATE: Het aantal migranten is gestegen naar meer dan 200 nadat dinsdagmorgen een nieuwe boot met 9 migranten uit Algerije bij de kust van Benidorm zijn aangekomen. Gedurende het jaar zijn er echter al 540 migranten gearriveerd aan de Costa Blanca.

Ga naar de inhoud