193 migranten in 48 uur tijd bij de kust van de Costa Blanca (UPDATE)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – In slechts 48 uur tijd zijn er in diverse plaatsen langs de Costa Blanca in de provincie Alicante bootjes aangekomen met daarin 193 migranten. De laatste boten met 34 migranten zijn bij Teulada-Moraira, Benitatxell, Orihuela en Guardamar gevonden.

Bij Teulada-Moraira arriveerde maandagmorgen een boot met 7 migranten aan boord terwijl voor de kust van Benitatxell een boot werd gelokaliseerd met zeven migranten en 20 migranten die in een boot in de haven van Alicante aan wal werden gehaald nadat er twee boten voor de kust van Orihuela Costa en Guardamar werden gelokaliseerd.

Op maandag arriveerden 34 migranten maar op zondag liep dat aantal voor de kust van de provincie Alicante op naar 92 migranten en op zaterdag waren dat 67 migranten. Alle opvarenden zijn door het Rode Kruis geholpen en door de politie begeleid.

UPDATE: Het aantal migranten is gestegen naar meer dan 200 nadat dinsdagmorgen een nieuwe boot met 9 migranten uit Algerije bij de kust van Benidorm zijn aangekomen. Gedurende het jaar zijn er echter al 540 migranten gearriveerd aan de Costa Blanca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.