Consulair team Nederlandse ambassade 18 en 19 november in Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Consulair team Nederlandse ambassade 18 en 19 november in Málaga
Beeld: Archieffoto

MÁLAGA – Het consulair team van de Ambassade in Madrid trekt ook dit jaar weer het land in om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoort aanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorgaande jaren vaardigt de Ambassade Madrid Consulaire Teams naar diverse regio’s voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). 

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 18 en 19 november Málaga om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven tot 3 november via deze link. Daarna ontvangt de aanvrager zo snel mogelijk een bericht of men in aanmerking komt en waar en wanneer men wordt verwacht in Málaga. Houdt er rekening mee dat indien noodzakelijk een medische verklaring gevraagd kan worden.

LET OP: Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaat een selectie moeten maken.

In 2019 werden op 25 en 26 maart werden reeds de Balearen bezocht en op 7, 8 en 9 mei de Canarische Eilanden gevolgd door 11 en 12 juni in La Nucía aan de Costa Blanca en op 14 en 15 oktober Barcelona.

Niet voor iedereen

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt diverse plaatsen in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door de behandelend arts.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen kunnen ook contact opnemen met de ambassade. Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dien je, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op de website van Nederland Wereldwijd.

Als je met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kun je er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kun je per e-mail een aanvraag indienen.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens) gemeenten (Bergeijk, Bergen op Zoom, Breda, Den Haag, Echt-Susteren, Enschede, Maastricht, Montferland, Oldambt, Sluis en Venlo).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.