Het mysterie van bijna 9.100 matrassen op straat in Torrevieja

Het mysterie van bijna 9.100 matrassen op straat in Torrevieja
Beeld: El Periodico
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Het is voor de gemeente en veel inwoners en bezoekers van Torrevieja nog steeds een raadsel waar de 9.083 matrassen die men op straat heeft aangetroffen in de maanden juli, augustus en september vandaan komen. De normale situatie als iemand een nieuwe matras koopt is dat het verkopende bedrijf de oude matras weghaalt of de eigenaar daarvan deze naar een milieupark brengt. In sommige gevallen leggen mensen de matras gewoon bij de vuilcontainers op straat en wordt deze weggehaald maar bijna 9.100 matrassen in drie maanden tijd is niet normaal.

Met een gemiddelde van 100 in de steek gelaten en op straat gedumpte matrassen per dag hebben de schoonmaakdiensten van de stad Torrevieja in de provincie Alicante het druk gehad deze zomermaanden. Het weghalen van de 9.083 matrassen in juli, augustus en september heeft de gemeente 163.458 euro extra gekost.

Maar het vreemde van het verhaal is dat niemand lijkt te weten waar de bijna 9.100 matrassen vandaan komen, wie ze op straat heeft gelegd en waarom. Volgens de gemeente lijkt het onwaarschijnlijk dat plots de inwoners van het 82.599 inwoners tellende Torrevieja massaal nieuwe matrassen hebben gekocht.

En dat klopt ook niet want de lokale en regionale matrassen verkopers hebben de gemeente verteld dat ze geen speciale hoge verkopen hebben gehad dus de matrassen komen ook niet uit winkels in of uit de buurt van Torrevieja. 

De gemeente heeft in de drie zomermaanden 200.000 kilo extra aan afval van de straten gehaald wat zo’n 70 extra verwachten afval waren naar de milieuparken. Om het mysterie op te kunnen lossen vraagt de gemeente de medewerking van de inwoners en bezoekers die, als ze iets raars hebben gezien of meer informatie hebben, contact kunnen opnemen met het e-mailadres porunatorreviejalimpia@gmail.com

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.