Motorrijders in Spanje protesteren tegen gevaarlijke vangrails en slecht wegdek

Motorrijders in Spanje protesteren tegen gevaarlijke vangrails en slecht wegdek
Beeld: ABC

Motorrijders in Spanje protesteren tegen gevaarlijke vangrails en slecht wegdek

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zondag hebben in heel Spanje duizenden motorrijders gedemonstreerd tegen de gevaarlijke vangrails langs de Spaanse wegen. Er werd in meer dan 26 steden in heel Spanje deelgenomen door de motorrijders die willen dat de vangrails minder gevaarlijk worden voor de motorrijders en eisen van de Spaanse verkeersdienst actie.

De motorrijders in Spanje willen dat er iets gedaan wordt aan de gevaarlijke vangrails (guardarraíles) want de kans op overlijden van een motorrijder die een vangrail raakt is 15 keer groter dan een automobilist die een vangrail raakt. Daarbij gaat het voornamelijk om de paaltjes/staanders van de vangrail maar ook de scherpe bovenkant die dodelijk zijn voor motorrijders.

Maar er wordt niet alleen geklaagd over de gevaarlijke vangrails maar ook over de slechte staat van het wegdek op veel plaatsen. Want zo zegt men, een gat in de weg kan de dood betekenen voor een motorrijder terwijl een automobilist er doorheen rijdt en met de schrik vrij komt. 

Tot nu toe dit jaar zijn er 300 motorrijders om het leven gekomen en raakten er nog eens 900 zwaar en licht gewond. 

De paaltjes waarop vangrails rusten zijn levensgevaarlijk voor motorrijders die onderuit gaan. Wanneer een motorrijder valt en met de paaltjes in aanraking komt, leidt dat vaak tot zwaar lichamelijk letsel en zelfs onthoofdingen komen voor. Een vangrail kan motorvriendelijk worden gemaakt door een onderplank tegen de bestaande vangrail te bevestigen, iets dat op veel plaatsen in Spanje al gebeurd is maar nog lang niet overal.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.