Stad Manacor op het Balearen eiland Mallorca in lockdown

Ralf Roletschek / Wikipedia
Beeld: Ralf Roletschek / Wikipedia

Stad Manacor op het Balearen eiland Mallorca in lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regionale overheid op de Balearen eilanden heeft de stad Manacor met ruim 40.000 inwoners sinds woensdag 28 oktober middernacht in een lockdown gedaan. Het aantal besmettingsgevallen steeg in deze stad naar 458 per 100.000 inwoners de afgelopen 14 dagen terwijl er ook in 14 dagen tijd 201 waarvan in de laatste 7 dagen 150 nieuwe positief geteste personen bijkwamen.

Voor de regionale overheid spreken de cijfers voor zich en dus heeft men de stad Manacor hermetisch gesloten ofwel in een lockdown gedaan. Inwoners mogen de stad niet verlaten en niemand mag de stad binnenkomen, op enkele uitzonderingen na.

Deze lokale lockdown zal tenminste 15 dagen duren en geldt alleen voor de stad (núcleo urbano) en niet de gemeente (municipio) Manacor (de stad waar Rafael Nadal is genoren en waar de Spaanse tennisser zijn tennisschool heeft). Het doorkruisen van de stad of gemeente is toegestaan mits er niet gestopt wordt en men op doorreis is.

Dat de stad in een lockdown zit wil niet zeggen dat het leven stil komt te staan want de winkels mogen open blijven maar met een capaciteit van 50% en tot 22 uur omdat de avondklok om 00 uur ingaat (niet 23 uur dus). Bars en restaurants mogen alleen in het exterieur klanten hebben en 50% van de normale toegestane capaciteit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.