TUI Nederland betaalt de PCR-test voor toeristen naar de ‘gele’ Canarische Eilanden

TUI Nederland betaalt de PCR-test voor toeristen naar de 'gele' Canarische Eilanden
Beeld: Beeldenbank TUI

TUI Nederland betaalt de PCR-test voor toeristen naar de ‘gele’ Canarische Eilanden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Op dinsdag kwam het verlossende woord van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken door de Canarische Eilanden als enige regio van Spanje een geel reisadvies te geven. Nederlanders kunnen nu weer zonder een aanbevolen 10-daagse thuisquarantaine na thuiskomst naar de acht eilanden reizen om van de winterzon, cultuur, natuur en gastronomie te genieten. Maar het feestje werd een beetje bedorven door de eis van de Canarische overheid dat de reizigers moeten laten zien dat ze bij een corona-test negatief zijn getest.

De Canarische regionale overheid heeft besloten dat alle reizigers die naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, El Hierro, La Gomera of La Palma willen reizen verplicht een PCR-test, antigeentest of soortgelijk moeten laten doen die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek. De uitslag daarvan dient negatief te zijn.

Men wil op de eilanden geen corona-import hebben maar men wil wel de toeristen met open armen op anderhalve meter afstand ontvangen. De negatieve PCR-test geldt niet alleen voor de buitenlandse vakantiegangers maar ook voor de Spaanse reizigers die van het Spaanse vasteland of de Balearen naar de archipel reizen.

De touroperator TUI Nederland springt daar handig op in door als eerste reisorganisatie voor zowel de pakketreis toeristen als de losse vliegtuigpassagiers de kosten van de verplichte PCR-test op zich te nemen. Met die aanbieding probeert men de barrière van het betalen voor een corona-test weg te halen bij de Nederlandse vakantiegangers.

De TUI actie is niets nieuws voor de maatschappij want afgelopen zomer heeft men hetzelfde gedaan bij de reizen naar Griekenland en het eiland Curaçao.

TUI Nederland weet nu nog niet of ze de hele winter de kosten op zich blijven nemen maar de eis van het voor vertrek richting de Canarische Eilanden laten zien van een negatieve corona-test zal blijven bestaan.

Ga naar de inhoud