Meer dan tien nieuwe Spaanse vermeldingen in het Guinness World Records 2022 boek

Meer dan tien nieuwe Spaanse vermeldingen in het Guinness World Records 2022 boek
Beeld: Guinness Book of Records 2022

Meer dan tien nieuwe Spaanse vermeldingen in het Guinness World Records 2022 boek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Guinness World Records heeft de nieuwe 2022 editie uitgebracht en net zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer nieuwe Spaanse vermeldingen. Er wordt gesproken over meer dan tien nieuwe Spaanse vermeldingen in het Wereldrecordboek. Daaronder bevinden zich de stad Alicante en bekendheden zoals Rafael Nadal, Sergio Ramos en Sandra Sanchez maar ook de bij veel mensen minder bekende The Grefg of Alejandro Soler.

De stad Alicante heeft een vermelding gekregen omdat ze de grootste kerststal ter wereld heeft gehad. De ‘belén’ was in totaal 54,89 meter hoog waarmee de stad Alicante voor het eerst in 20 jaar tijd het oude wereldrecord heeft verbroken. 

Naast Alicante staat ook de YouTuber The Grefg op de lijst want hij wist in januari 2021 maar liefst 2.468.668 kijkers tegelijk te lokken op zijn Twitch-kanaal toen hij zijn nieuwe Fortnite-skin presenteerde.

Wat betreft sporters staan de Spaanse tennisser Rafael Nadal en Sergio Ramos op de lijst. Nadal heeft het record van collega Roger Federer evenaart met de meeste gewonnen Grand Slams (20) terwijl Ramos als verdediger van Real Madrid de meeste doelpunten in de La Liga (74) heeft gescoord.

De minder bekende karatevechtster Sandra Sánchez heeft ook een plaats in het Guinness boek gekregen voor het hoogste aantal medailles in de Karate Premier League met 36 platen waarvan 18 gouden, 10 zilveren en 8 bronzen medailles. De atleet Alejandro Soler heeft het Muscle-ups-record verbroken door 156 herhalingen in een uur te voltooien in de ringen.

Álvaro Martín Mendieta heeft een plaats gekregen omdat hij in slechts 31,96 seconden een paar schoenen kon aantrekken en de veters dicht kon doen terwijl hij dat in 15,51 seconden bij een schoen deed. Dezelfde Álvaro haalde ook een record met de langste pingòngservice van 14,68 meter. 

Christian López is erin geslaagd om een fiets op zijn kin in evenwicht te brengen gedurende meer dan 9 minuten. Ten slotte brak Pedro Elis zijn eigen record voor de langste tijd met vijf basketballen te jongleren die hij één minuut en veertien seconden in de lucht wist te houden. Hij wist ook in een minuut tijd 249 basketballen te vangen.

Bekijk alle 2.155 Spaanse vermeldingen HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.