Search
menu
Search

De Spaanse Knight Rider auto K.I.T.T. gezien bij Barcelona

De Spaanse Knight Rider auto K.I.T.T. gezien bij Barcelona
Beeld: @elcochefantastico.cat / instagram

De Spaanse Knight Rider auto K.I.T.T. gezien bij Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – 40 jaar nadat in september 1982 de eerste aflevering van de tv-serie Knight Rider werd uitgezonden, is de tweede hoofdrolspeler K.I.T.T. uit de tachtiger jaren serie gezien in de buurt bij Barcelona. Achter het rechthoekige stuur vinden we echter niet Michael Knight maar Michael Miralles die, hoe kan het ook anders, naar de mythische serie genoemd werd.

De Spaanse Michael heeft vijf jaar gewerkt om in de Catalaanse stad Sabadell in de provincie Barcelona zijn eigen K.I.T.T. te bouwen. Door veel Knight Rider fans wordt de Spaanse versie van de Knight Rider auto als een van de beste gezien, niet alleen vanwege het exterieur van de auto maar ook vanwege het dashboard in de auto. Het is alsof je in de echte auto uit de serie stapt.

Michael Miralles was van jongs af aan al een groot fan van de Amerikaanse serie Knight Rider die in het Spaanse de naam ‘el coche fantástico’ kreeg. Toen hij oud genoeg was kreeg hij de kans om een Pontiac TransAm uit 1982 te kopen en werd zijn droom werkelijkheid. Het gaat om precies hetzelfde model auto als uit de tv-serie die alleen nog door de Spaanse Michael verbouwd moest worden tot K.I.T.T., iets wat vijf jaar duurde.

Het ontbreekt de Spaanse K.I.T.T. aan niets zoals de zwarte velgen, inklapbare koplampen, de spoiler, de speciale bumpers en natuurlijk het oscillerende rode licht aan de voorkant. In het interieur is het toen moderne en futuristische dashboard helemaal nagebouwd met alle knoppen en lichten, precies zoals in de serie alleen met de de boordcomputer met de moderne stem van Siri want deze K.I.T.T. is wel de moderne versie van de 82-versie.

De Spaanse Michael heeft de auto weliswaar voor zichzelf nagebouwd maar hij is regelmatig te zien bij autobeurzen of andere evenementen en zelf rijdt hij trots door zijn stad Sabadell rond waar iedereen hem inmiddels wel kent of is hij te zien in Barcelona waar menig voorbijganger even beter moet kijken en uiteraard foto’s maakt van de Spaanse K.I.T.T. van Michael Miralles.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?