Het mooiste kleine restaurant ter wereld is te vinden in Madrid

Het mooiste kleine restaurant ter wereld is te vinden in Madrid
Beeld: @smokedroom.dg / instagram

Het mooiste kleine restaurant ter wereld is te vinden in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het kleine restaurant in Madrid is van Dani García. Deze Spaanse chef-kok blijft maar prijzen winnen. Niet alleen in de gastronomische wereld, maar deze keer ook met de uitstraling van één van zijn vele restaurants. De kok heeft meer dan twintig restaurants in zes verschillende landen, maar ‘Smoked Room’ in Madrid won de prijs voor ‘mooiste kleine restaurant ter wereld’. 

De prijs werd uitgereikt door ‘Restaurant & Bar Design’, een organisatie in Londen die elk jaar prijzen uitreikt aan de mooiste restaurants en bars in verschillende categorieën. Het is een bijzondere organisatie, omdat ook de hoeveelheid creativiteit in de aankleding van de restaurants wordt meegenomen. 

De winnende prijs voor Dani García was die in de categorie Small Space (kleine ruimte) voor zijn restaurant Smoked room. Het restaurant is te vinden in hotel Hyatt Regency Hesperia in Madrid. Het design van het restaurant is gemaakt door Astet Estudio, die zijn gespecialiseerd in binnenhuisarchitectuur. Hetzelfde bedrijf ontwierp ook het interieur van Leña, een ander restaurant van Dani García in Marbella. Leña won de prijs voor het restaurant met het beste design ter wereld in 2021.

Het restaurant ‘Smoked Room’ is bijzonder door de maat. Er is slechts ruimte voor veertien personen. Die plaats is gesitueerd aan twee tafels voor vier personen en een bar voor zes personen. Het concept is geïnspireerd op een Japanse eetkamer en is bedacht door Dani García zelf. Hij kookt er echter zelf niet, dat laat hij op dit moment over aan Massimiliano Delle Vedove. Het restaurant was direct zeer succesvol. Het opende zijn deuren in juni 2021 en in minder dan zes maanden werd het al bekroond met twee Michelinsterren. 

Het menu kost tweehonderd euro per persoon en telt vijftien gangen die verschillen per seizoen. Er is wel één ding dat alle gangen verbindt, onafhankelijk van het seizoen. Dat is de rook van de ‘Smoked Room’ die bij gerookte producten hoort. Mocht je geen plaats vinden in het ‘Smoked Room’ in Madrid dan kun je altijd nog op vakantie naar Dubai waar ook een ‘Smoked Room’ restaurant met hetzelfde concept te vinden is.

Ga naar de inhoud