Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar

Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens een onderzoek van een van de grotere camperverhuur websites Indie Campers is het aantal camperverhuren in Spanje tot nu toe dit jaar met 57% gestegen. Meer dan de helft van de personen die een camper huurt komt uit het buitenland en is tussen de 25 en 34 jaar oud al zijn de huurders van 45 jaar en ouder degene die het meeste uitgeven.

Campers rijden, kopen, huren en verhuren begint in Spanje ook populair te worden terwijl dit natuurlijk in andere Europese landen al erg populair was. Er zijn steeds meer stelletjes en/of families die kiezen voor een reis met een camper en dat is te merken in het aantal verhuurde maar ook verkochte campers

Volgens Indie Campers zijn er tot nu toe dit jaar alweer 57% meer campers verhuurd/gehuurd in Spanje. Ook het bedrag dat men uitgeeft is 8,8% hoger geworden en is gemiddeld 949 euro terwijl dit in 2018 nog 866 euro was.

De buitenlandse huurders zijn goed voor 54,6% van alle reserveringen bij Indie Campers. De bestemming met de meeste reserveringen is Barcelona (37%) gevolgd door Madrid (17,8%), Bilbao (19,1%), Málaga (13,8%), Sevilla (11,5%) en Valencia (2,7%).

Personen tussen de 25 en 34 jaar oud zijn goed voor 35,6% van alle reserveringen bij de Spaanse huurders. Zij reizen gemiddeld 6 dagen en geven daarbij gemiddeld 887,93 euro uit waarbij men ervoor kiest om in Spanje te blijven met de camper.

Naarmate de leeftijd van de huurders stijgt neemt ook het gemiddelde bedrag dat men uitgeeft toe zoals tussen de 35 en 44 jaar is dat 1.007 euro en bij de personen van 45 jaar en ouder is dat 1.115 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.