Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar

Oeps ... foto ontbreekt!

Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van een van de grotere camperverhuur websites Indie Campers is het aantal camperverhuren in Spanje tot nu toe dit jaar met 57% gestegen. Meer dan de helft van de personen die een camper huurt komt uit het buitenland en is tussen de 25 en 34 jaar oud al zijn de huurders van 45 jaar en ouder degene die het meeste uitgeven.

Campers rijden, kopen, huren en verhuren begint in Spanje ook populair te worden terwijl dit natuurlijk in andere Europese landen al erg populair was. Er zijn steeds meer stelletjes en/of families die kiezen voor een reis met een camper en dat is te merken in het aantal verhuurde maar ook verkochte campers

Volgens Indie Campers zijn er tot nu toe dit jaar alweer 57% meer campers verhuurd/gehuurd in Spanje. Ook het bedrag dat men uitgeeft is 8,8% hoger geworden en is gemiddeld 949 euro terwijl dit in 2018 nog 866 euro was.

De buitenlandse huurders zijn goed voor 54,6% van alle reserveringen bij Indie Campers. De bestemming met de meeste reserveringen is Barcelona (37%) gevolgd door Madrid (17,8%), Bilbao (19,1%), Málaga (13,8%), Sevilla (11,5%) en Valencia (2,7%).

Personen tussen de 25 en 34 jaar oud zijn goed voor 35,6% van alle reserveringen bij de Spaanse huurders. Zij reizen gemiddeld 6 dagen en geven daarbij gemiddeld 887,93 euro uit waarbij men ervoor kiest om in Spanje te blijven met de camper.

Naarmate de leeftijd van de huurders stijgt neemt ook het gemiddelde bedrag dat men uitgeeft toe zoals tussen de 35 en 44 jaar is dat 1.007 euro en bij de personen van 45 jaar en ouder is dat 1.115 euro.

Ga naar de inhoud