Search
menu
Search

Lenteachtig herfstweer aan zomerse Middellandse Zeekust in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Lenteachtig herfstweer aan zomerse Middellandse Zeekust in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De titel van dit artikel zegt eigenlijk alles want ondanks dat het herfst is hebben de regio’s aan de Spaanse Middellandse Zeekust te maken met lenteachtige temperaturen en een zomerse zon. De temperaturen zijn gestegen tot meer dan 25 graden in de regio’s Valencia, Murcia, Andalusië en op de Balearen waardoor het niet vreemd is om zonaanbidders te zien op de stranden en de korte broeken weer uit de kast gehaald kunnen worden 😉

Officieel werd volgens de Spaanse weerdienst Aemet op woensdag de hoogste temperatuur gemeten op het Canarische Eiland La Gomera in Vallehermoso met 26,3 graden terwijl het kwik steeg naar 25,3 graden in Águilas (Murcia) en 25,2 graden in Mazarrón (Murcia). Op Lanzarote werd het 25,1 graden bij het vliegveld en 24,8 graden in La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria. In Javea (Alicante) werd een temperatuur gemeten van 24,7 graden en in Rincón de la Victoria (Málaga) werd het 24,5 graden.

Dit zijn de officiële door de Spaanse weerdienst Aemet geregistreerde temperaturen die elke dag HIER vermeld worden. De gevoelstemperatuur kan natuurlijk anders zijn. Hieronder een overzicht van de regio’s langs de Middellandse Zeekust, Atlantische Oceaan in het zuiden en op de Canarische Eilanden.

De hoogst gemeten temperatuur op donderdag was 25,7 graden bij het vliegveld van Lanzarote gevolgd door 25,2 graden in Maspalomas (Gran Canaria) en 24,9 graden in San Sebastian de la Gomera (La Gomera). Ook de rest van de hoogste temperaturen werden gemeten op de Canarische Eilanden zoals 24,9 graden in Aguimes (Gran Canaria) en 24,8 graden bij het vliegveld van Tenerife-Zuid.

Catalonië

Op woensdag werd de hoogste temperatuur in Catalonië gemeten in Tortosa (Tarragona) met 21,4 graden gevolgd door de stad Tarragona met 20,7 graden, Sant Jaume d’Enveja (Tarragona) met 20,6 graden, Arenys de Mar (Barcelona) met 20,5 graden terwijl het in Vandellos (Tarragona) 20,2 graden werd.

Valencia regio

Volgens de Aemet steeg het kwik in Javea (Alicante) naar 24,7 graden terwijl het in Elche (Alicante) 23,5 graden werd, in Sagunto (Valencia) 23,2 graden, in Alicante stad 23,2 graden en in Rojales (Alicante) 23,1 graden.

Murcia regio

In Águilas steeg de temperatuur naar 25,3 graden gevolgd door Mazarron met 25,2 graden, Torre-Pacheco met 24 graden, Alhama de Murcia met 23,6 graden en Murcia stad met 23,5 graden.

Balearen

Op Menorca werd de hoogste temperatuur van 19,9 graden gemeten bij het vliegveld van het eiland. Op Mallorca steeg het kwik naar 23,5 graden in Capdepera en werd het 21,1 graden op Formentera en 23,2 graden in Eivissa op het eiland Ibiza.  

Andalusië

In de regio Andalusië steeg het kwik in de provincie Almería naar 21,8 garden in Huercal-Overa, in de provincie Granada naar 20,7 graden in Motril, in de provincie Málaga naar 24,5 graden in Rincon de la Victoria en 22,8 graden in het centrum van Málaga, in de provincie Cádiz naar 20,6 graden bij het vliegveld van Jerez de la Frontera en naar 20,1 graden in de provincie Huelva.

Canarische Eilanden

Op Lanzarote werd het 25,1 graden, op Fuerteventura 22,9 graden, op Gran Canaria steeg het kwik naar 24,8 graden in La Aldea de San Nicolas, op Tenerife werd het 23,9 graden bij het vliegveld Tenerife-Zuid, op La Gomera steeg de temperatuur in Vallehermoso naar 26,3 graden, op La Palma werd het 23 graden in Tazacorte terwijl het 22,4 graden werd op El Hierro.

Dinsdag 

De dag daarvoor op dinsdag werd het 27,1 graden bij het vliegveld van Lanzarote, 25,9 graden in Vallehermoso (La Gomera), 25 graden in Málaga stad, 24,8 graden in Coín (Málaga) en in Vélez-Málaga (Málaga). 

In La Aldea de San Nicolas (Gran Canaria) steeg de temperatuur op dinsdag naar 24,6 garden, bij het vliegveld Tenerife-Zuid werd het 24,6 graden, in Puerto de Mogán (Gran Canaria) werd het 24,5 graden, in Rincon de la Victoria (Málaga) werd het 24,5 graden wat net zo warm was als bij het vliegveld van Málaga.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?