Eerste echte sneeuw gevallen in de Sierra Nevada zorgt voor ski-hoop

Eerste echte sneeuw gevallen in de Sierra Nevada zorgt voor ski-hoop
Beeld: SIerra Nevada / Twitter

Eerste echte sneeuw gevallen in de Sierra Nevada zorgt voor ski-hoop

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Eindelijk is er sneeuw gevallen bij het skigebied Sierra Nevada en de skiërs hebben hoop dat ze binnenkort op de latten kunnen staan in het zuidelijkste skigebied van Europa. Weliswaar viel de sneeuw vanaf 2.000 meter hoogte maar verwacht wordt dat de komende dagen de sneeuwgrens zal zakken en dat er meer sneeuw zal vallen.

Vanwege de reis-restricties in de autonome regio Andalusië kan en mag niemand van buiten de gemeente Monachil (Granada) naar het Sierra Nevada skigebied reizen maar als alles goed is zal dat voor de kerst wel mogelijk zijn. 

Op dit moment gaan de werkzaamheden en voorbereidingen bij het skigebied gewoon door en de recente sneeuwval zorgt voor veel ‘alegria’ en ‘esperanza’.

De eerste echte sneeuw viel van donderdag op vrijdag vanaf 2.000 meter hoogte wat volgde op de sneeuwval ongeveer een maand geleden vanaf 2.800 meter hoogte. 

De Sierra Nevada is een van Spanje’s grootste en meest bijzondere skigebieden. In totaal heeft het skistation 131 pistes waarvan 19 groene, 45 blauwe, 53 rode en 7 zwarte pistes. Er zijn in totaal 21 liften die de skiërs naar een skigebied van 110,4 km brengen. Het hoogste deel om te skiën is maar liefst 3.300 m en het laagste 2.100 m.

De eerste skiërs die gebruik kunnen maken van de verse sneeuw op de pistes zijn de professionals van FadiAndalucía die als professionele sporters wel kunnen en mogen skiën.

Ga naar de inhoud