IKEA begint in 2021 met de verkoop van zonnepanelen in Spanje

IKEA begint in 2021 met de verkoop van zonnepanelen in Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

IKEA begint in 2021 met de verkoop van zonnepanelen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar riep IKEA in 2013 al ‘vi är redo’ wat Zweeds is voor ‘wij zijn er klaar voor’ wat betreft de verkoop van zonnepanelen in Spanje maar tot nu toe is de Zweedse winkelketen echter nog niet klaar voor (vi är inte redo än in het Zweeds) de verkoop van de zonnepanelen in Spanje. Maar het lijkt erop dat de klanten vanaf 2021 eindelijk de Home Solar zonnepanelen kunnen kopen bij de IKEA vestigingen in Spanje.

Op de eigen website van IKEA werd vrijdag een persbericht geplaatst wat uitgebreider na te lezen is op deze website en waarin bevestigd wordt dat de IKEA zonnepanelen in 2021 een realiteit zullen zijn in Spanje. Dat zal dan gebeuren via het Home Solar product waarvan de lanceringsdatum echter nog steeds niet bekend is gemaakt.

Het Zweedse meubelconcern wil net zoals in andere landen waaronder Nederland en België zonnepanelen gaan verkopen aan particulieren en families in Spanje. Zon is er genoeg in het Zuid Europese land en IKEA ziet grote mogelijkheden om in Spanje op grote schaal en tegen gereduceerde tarieven zonnepanelen te gaan leveren.

Net zoals in Nederland en België kan IKEA beginnen met de verkoop van zonnepanelen pakketten die niet duurder hoeven te zijn dan 3.750 euro alles inclusief (als IKEA Family lid met korting) en 4.412 euro (als geen IKEA Family lid en zonder kortingen). Op deze website is het Nederlandse aanbod te zien. 

In 2013 heeft IKEA reeds geprobeerd zonnepanelen te verkopen in Spanje maar dat werd door de nieuwe wetten van 2015 tegengewerkt. Hierdoor werden de verkopen op een zeer laag pitje gezet in Spanje en wachtte men geduldig af totdat de wetten weer positiever zouden zijn voor de particuliere zonnepaneelhouders in het land, iets wat in 2018 gebeurde met de komst van een nieuwe socialistische regering die naar Brussel luisterde.

Ga naar de inhoud