Meer dan 550 hotels te koop in Spanje

Meer dan 550 hotels te koop in Spanje
Beeld: Freepik (aangepast)

Meer dan 550 hotels te koop in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-crisis en de crisis in het nationale en internationale toerisme heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels volgens de website Idealista meer dan 550 hotels te koop staan in Spanje. Eind oktober stonden er op deze website alleen al 557 hotels te koop wat 19% meer is dan eind maart. Alle hotels samen hebben een verkoopprijs van 1,2 miljard euro.

De meeste hotels die op de website Idealista.es te koop staan zijn te vinden in Andalusië met 114 hotels en Catalonië met 101 hotels. In de regio Castilië en León staan 67 hotels te koop gevolgd door de Balearen met 59 hotels, de Valencia regio met 43 hotels en Galicië met 32 hotels. 

Op de Canarische Eilanden staan 26 hotels te koop en in de Madrid regio 19 hotels. Maar in de Murcia regio staan slechts 2 hotels te koop, net zo veel als in La Rioja terwijl in Navarra 4 hotels te vinden zijn die te koop staan en in het Baskenland 5 hotels.

Provincies

Als we naar de provincies kijken dan zien we dat de Balearen degene is met de meeste hotels te koop, te weten 59. De Balearen eilanden worden gevolgd door Barcelona (49), Málaga (39), Gerona (36), Granada (32), Alicante (20), Madrid (19), Asturië (16) en Pontevedra (15). 

Er zijn ook minstens 10 hotels beschikbaar in de volgende provincies: Sevilla (13), Huesca (13), Santa Cruz de Tenerife (12), León (12), Salamanca (12), Valencia (12), Castellón (11), A Coruña (11), Cádiz (10), Cantabrië (10) en Cáceres (10). 

Duurste hotels

Het duurste hotel van Spanje dat bij Idealista te koop is bevindt zich op de Balearen., gelegen in Sant Joan de Labritja (Ibiza). Het is een hotel met zeven verdiepingen (een onder de grond) met een bebouwde oppervlakte van 4.000 m2 met 60 parkeerplaatsen en een verkoopprijs van 52,5 miljoen euro.

Als we naar de Canarische Eilanden kijken is het duurste hotel dat beschikbaar is bij Idealista te vinden in de gemeente San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria) met een verkoopprijs van 31 miljoen euro. Het is een gerenoveerd hotel met 185 kamers, allemaal met balkon en uitzicht op zee en staat in de badplaats Playa del Inglés.

Het duurste hotel dat te koop staat in Andalusië ligt in Benalmádena (Málaga). Het is een gerenoveerd hotel met drie verdiepingen dat een verkoopprijs heeft van 28,5 miljoen euro.

In Catalonië is het duurste hotel een viersterrenhotel in Barcelona dat te koop staat voor 26,5 miljoen euro. Het is gelegen nabij het treinstation Sants en bestaat uit 80 kamers.

In Madrid is de hoogste verkoopprijs die van een centraal gelegen boetiekhotel dat 30 kamers heeft en voor 21,5 miljoen euro kan worden gekocht. 

La Rioja is de regio met het goedkoopste hotel dat te koop staat maar wel het duurste in de regio, gelegen in Logroño en dat voor ‘slechts’ 390.000 euro van jou kan zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.