Search
menu
Search

Aldi opent nu al distributiecentrum en 20 winkels vanaf 2022 op de Canarische Eilanden

Aldi opent nu al distributiecentrum en 20 winkels vanaf 2022 op de Canarische Eilanden
Beeld: Aldi.es

Aldi opent nu al distributiecentrum en 20 winkels vanaf 2022 op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Duitse supermarktketen Aldi heeft in Agüimes op het Canarische Eiland Gran Canaria het eerste distributiecentrum geopend op de Spaanse archipel. Dat is stap een van het plan om de eilanden te veroveren want vanaf half 2022 moeten er 20 winkels in drie jaar tijd geopend gaan worden op diverse Canarische Eilanden.

Het nieuwe 30 miljoen euro kostende distributiecentrum bij het industrieterrein Arinaga in Agüimes op Gran Canaria is het begin van de uitbreiding van Aldi op de Canarische Eilanden. Het is bekend dat er 20 supermarkten in drie jaar tijd gebouwd gaan worden maar Aldi heeft nog niet gezegd waar en wanneer deze geopend worden.

Weliswaar zullen veel bewoners van de Canarische Eilanden blij zijn met de komst van de Aldi maar ze lopen een beetje achter andere supermarktketens aan. Zo heeft de directe concurrent Lidl inmiddels 30 winkels op de Spaanse archipel, Jesuman 54 supermarkten, Mercadona 85 winkels, Censosu-Spar 191 supermarkten en is de grootste keten Dinosol met 261 eigen supermarkten. 2020 is afgesloten met 1.052 supermarkten van verschillende ketens op de acht Canarische Eilanden.

De Duitse keten Aldi heeft op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden inmiddels 350 eigen supermarkten waarvan er tegen het einde van dit jaar 40 in 2021 geopend zijn. Op dit moment zijn 60 Aldi vestigingen te vinden in de Valencia regio terwijl Andalusië ook 60 winkels, Catalonië 57 Aldi supermarkten en de Madrid regio 49 winkels heeft met in de Spaanse hoofdstad 19 Aldi supermarkten. Aldi heeft een marktaandeel van 1,4% wat minder is dan de Lidl met 6,8%, Carrefour met 9,2% en de Mercadona met 24,8%.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?