Search
menu
Search

De hoogste kerstboom van Spanje en Europa staat in Cantabrië

De hoogste kerstboom van Spanje en Europa staat in Cantabrië
Beeld: AI-beeld / redactie

De hoogste kerstboom van Spanje en Europa staat in Cantabrië

De kerstperiode is in aantocht en verschillende Spaanse steden maken zich klaar om deze feestdagen vol verwachting tegemoet te gaan. Het ontsteken van de kerstverlichting heeft al plaatsgevonden in veel plaatsen zoals Madrid, en kerstbomen zullen aanwezig zijn in elke hoek van Spanje tot na Driekoningen. Steden als Vigo en Málaga zijn elk jaar rond de kerstperiode populair, maar er is een Spaans dorp dat het record heeft van de hoogste kerstboom in Spanje, hoger dan alle andere.

De burgemeesters van Vigo en Badalona, Abel Caballero en Xavier García Albiol, hebben de afgelopen maanden een opmerkelijke “kerstboom-oorlog” gevoerd, waarbij elk probeerde de hoogste kerstboom van Spanje te hebben. Maar beiden werden overtroffen door Granada dat tot nu toe werd beschouwd als de stad met de grootste kerstboom. Een kanton in Cantabrië heeft deze drie steden echter overtroffen en elke andere stad in Spanje.

De betekenis van de kerstboom

De kerstboom is zonder twijfel hét symbool bij uitstek van deze tijd van het jaar. De betekenis kan variëren naargelang culturele en religieuze tradities, maar in het algemeen bevordert hij eenheid, samenhorigheid en het creëren van gedeelde herinneringen. Zo kan elke versiering zijn eigen symboliek hebben, zoals ballen, lichtjes of sterren.

Het record in Torreón de Cartes

De kerstboom in Vigo is 40,5 meter hoog, een halve meter hoger dan de 40 meter hoge boom in Badalona. De boom in Granada spant met zijn 57 meter en 52.000 led-lampjes de kroon. Maar de boom in Torreón de Cartes in Cantabrië overtreft alle andere bomen in Spanje en zelfs in heel Europa. Het is een spectaculaire verschijning die de feestvreugde in de regio enorm zal vergroten deze kerstperiode!

Met een indrukwekkende hoogte van 65 meter overtreft de kerstboom van Torreón de Cartes in Cantabrië ze allemaal. Het geheel wordt ondersteund door een platform van zestien meter breed dat de constructie draagt. Hij is niet alleen hoger dan de grootste natuurlijke spar ter wereld (in Dortmund, Duitsland), maar ook de grootste kerstboom van Europa!

Ga naar de inhoud