skip to Main Content
Man zonder armen is een van de beste hamsnijders van Spanje

Man zonder armen is een van de beste hamsnijders van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – José Muñoz is een doorzetter en dat heeft hij bewezen door een van de beste hamsnijders van Spanje te worden terwijl hij geen onderarmen en handen heeft. Men zou denken dat dit niet mogelijk is maar dankzij zijn doorzettingsvermogen heeft hij deze titel toch voor elkaar weten te krijgen. Zijn handicap heeft hem nooit weerhouden om “cortador de jamón” te worden.

Het perfect snijden van een Spaanse ham is al niet makkelijk voor mensen met handen dus laat staan voor iemand die dankzij een ongeval geen handen heeft. José Muñoz moet er zelf soms wel om lachen als hij aan mensen verteld dat het zijn werk is om in een winkel ham te snijden en mensen hem vol ongeloof aankijken en het vaak dus niet geloven. Voor José Muñoz zijn er geen grenzen en daar waar een wil is, is een weg en kan iedereen met doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn of haar droom laten uitkomen.

Het is zijn vriend en nu ook baas Jesús Delgado die José Muñoz ruim een jaar geleden aannam om in de Tienda Ibérica winkel hem een baan als hamsnijder aan te bieden. Dat wil zeggen, op een gegeven moment duwde Jesús zijn vriend José een mes in zijn handen met de opdracht om een ham aan te snijden waardoor de gehandicapte hamsnijder zijn passie heeft ontdekt.

José Muñoz kreeg toen hij een kind was een elektrische lading van 25.000 volt door zijn armen toen hij bezig was met het verzamelen van vogelnestjes. Hierdoor raakte hij zijn beide onderarmen kwijt en werd zijn jeugd gekenmerkt door moeilijke tijden en een groot vermogen om zich aan elke situatie aan te passen. Hij had vroeger echter nooit kunnen dromen dat hij ooit hamsnijder zou worden, en dan ook nog een goede.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken