Tragisch ongeval of nalatigheid bij dood Britse vader en twee kinderen Mijas

Tragisch ongeval of nalatigheid bij dood Britse vader en twee kinderen Mijas
Beeld: Twitter

MÁLAGA – Terwijl de politie spreekt over een tragisch ongeval zegt de Britse familie van de in een zwembad in Mijas verdronken vader en twee kinderen over nalatigheid in het onderhoud van het zwembad of over een technisch mankement. Feit is dat afgelopen 24 december er een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden in een hotel in Mijas waarbij drie vakantiegangers om het leven zijn gekomen.

Het was dinsdag 24 december 13.30 uur toen in een zwembad van het hotel La Costa World in Mijas een vader en twee kinderen om het leven kwamen nadat ze verdronken in het zwembad. Op het moment van de dood was er geen badmeester of eerste hulp aanwezig, iets dat volgens de regels van de regio Andalusië niet noodzakelijk is buiten het hoogseizoen en bij een zwembad kleiner dan 200 m2.

De Guardia Civil politie kan op dit moment niet anders concluderen dat de vader en zijn twee kinderen om het leven zijn gekomen na verdrinking omdat geen van allen kon zwemmen, iets dat bevestigd is door de familie. Maar diezelfde familie spreekt echter over een technisch probleem of nalatigheid in het zwembad en eist een uitgebreider onderzoek.

Feit is dat de bewuste 24 december de drie kinderen van 9, 14 en 16 jaar aan het spelen waren bij het zwembad terwijl de ouders aan het zonnen waren. Op een gegeven moment kwam de 9-jarige dochter in het zwembad terecht en kon ze daar niet meer uit komen. Haar 14-jarige zus sprong in het water om te proberen haar zus die in het diepste deel terecht was gekomen te redden.

De 16-jarige zoon besloot zijn ouders te waarschuwen waarna de vader meteen het zwembad in dook om zijn twee dochters te redden. Ook hij kon niet uit het water komen en alledrie de familieleden overleden door verdrinking.

Na het voorval wist de 16-jarige zoon te melden dat zijn vader en twee zusjes niet konden zwemmen. Volgens de Guardia Civil is dat dan ook de reden waardoor alledrie vakantiegangers om het leven zijn gekomen.

Meteen na het dodelijke ongeluk heeft de politie een uitgebreid onderzoek verricht in het zwembad en kon men geen problemen met de afwateringssystemen vinden. Wel werd in het diepste deel de badmuts van de jongste dochter gevonden. Zowel de vader als zijn twee dochters hadden geen tekenen van geweld of sporen van letsel door een val of iets dergelijks.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Kinderen van 9, 14, en een vader die geen van alle kunnen zwemmen ? Zelfs in ontwikkelingslanden leren de kinderen van zes jaar of zelfs jonger al zwemmen.

martin-anoniem

Ik vind het jammer dat de Heer niet ingegrepen heeft door dit predikantengezin te redden. Dan krijg ik al gauw het idee dat die niet bestaat.

Minck

Water is levens gevaarlijk als je niet kan zwemmen, dus ogen gericht op de kinderen, dit was eigen verantwoording,en niet van de Heere.nu zijn ze voor eeuwig bij de Heere.dus zonder gevaar.

Elly

Respect voor ieder die gelooft of niet gelooft maar het zal je eigen kind, dochter, zus of kleindochter of wie dan ook uit je familie maar zijn. Afschuwelijk dat je zo reageert want dit is toch echt cynisch doelt denk ik en cynisme is kleinerend naar anderen. Wees oprecht geïnteresseerd in je medemens want ooit zal je deze nodig hebben.

martin-anoniem

De meesten om mij heen geloven niet. Het is ook volstrekt zinloos om te geloven want we zijn volledig zonder doel op aarde. Religies zijn alleen bedoeld om mensen onder de duim te houden. Een tevreden gelover is geen onruststoker! Deze prediker heeft het lot van zijn kinderen helaas in de handen van zijn god gelegd. Onverantwoord dus.

ad

Het water zal zekers te koud geweest zijn, daarmee zijn de drie verdronken het pakt op je adem en hart, in enkele seconden ben je weerloos in coma, bij de anotomie (openen lichaam) zal je zien dat er geen water in de longen zijn, zijn dus niet verdronken !

Anoniem

En dan word er door de echtgenote gezegd dat de oorzaak mogelijk aan de filterinstallatie van het zwembad zou liggen omdat de aanzuigpomp de lichamen naar beneden gezogen heeft…………………………begrijpe wie kan ? Verzekerings kwestie…………? Een zwembad dat al jaren dienst doet aan duizenden toeristen zonder enig voorval van verdrinking.

shadow

Dacht dat die zwembaden niet dieper waren dan 180 m hoe groot was die vader dan 160 m?

wim

Ontzettend voor dit gezin. Helemaal verkeerd dat de ouders hun. al grotere kinderen niet voldoende tegen het gevaar van het zwembad hebben gewaarschuwd, vooral nodig omdat geen van allen konden zwemmen. 200 cm staat op de binnenrand van het zwembad duidelijk aangegeven.
Ik heb zelf een zwembad in Spanje waar de diepte varieert van 20 tot 220 cm 200 is heeeel diep, daar denk je soms als geoefend zwemmer nog maar snel naar het ondiepe staande deel terug te gaan in de wetenschap weer bodem onder je te voelen… daar moest ik aan denken bij dit ontzettende ongeluk….

Harrie

Tragische afloop, en diep triest, maar wat doe in het water als je niet kunt zwemmen.
Hier schiet de opvoeding toch echt tekort.DIEP TRIEST

Anoniem

bedenk,
als je niet kan zwemmen.
blijf uit de buurt van het diepe.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.