Tragisch ongeval of nalatigheid bij dood Britse vader en twee kinderen Mijas

Oeps ... foto ontbreekt!

Tragisch ongeval of nalatigheid bij dood Britse vader en twee kinderen Mijas

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Terwijl de politie spreekt over een tragisch ongeval zegt de Britse familie van de in een zwembad in Mijas verdronken vader en twee kinderen over nalatigheid in het onderhoud van het zwembad of over een technisch mankement. Feit is dat afgelopen 24 december er een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden in een hotel in Mijas waarbij drie vakantiegangers om het leven zijn gekomen.

Het was dinsdag 24 december 13.30 uur toen in een zwembad van het hotel La Costa World in Mijas een vader en twee kinderen om het leven kwamen nadat ze verdronken in het zwembad. Op het moment van de dood was er geen badmeester of eerste hulp aanwezig, iets dat volgens de regels van de regio Andalusië niet noodzakelijk is buiten het hoogseizoen en bij een zwembad kleiner dan 200 m2.

De Guardia Civil politie kan op dit moment niet anders concluderen dat de vader en zijn twee kinderen om het leven zijn gekomen na verdrinking omdat geen van allen kon zwemmen, iets dat bevestigd is door de familie. Maar diezelfde familie spreekt echter over een technisch probleem of nalatigheid in het zwembad en eist een uitgebreider onderzoek.

Feit is dat de bewuste 24 december de drie kinderen van 9, 14 en 16 jaar aan het spelen waren bij het zwembad terwijl de ouders aan het zonnen waren. Op een gegeven moment kwam de 9-jarige dochter in het zwembad terecht en kon ze daar niet meer uit komen. Haar 14-jarige zus sprong in het water om te proberen haar zus die in het diepste deel terecht was gekomen te redden.

De 16-jarige zoon besloot zijn ouders te waarschuwen waarna de vader meteen het zwembad in dook om zijn twee dochters te redden. Ook hij kon niet uit het water komen en alledrie de familieleden overleden door verdrinking.

Na het voorval wist de 16-jarige zoon te melden dat zijn vader en twee zusjes niet konden zwemmen. Volgens de Guardia Civil is dat dan ook de reden waardoor alledrie vakantiegangers om het leven zijn gekomen.

Meteen na het dodelijke ongeluk heeft de politie een uitgebreid onderzoek verricht in het zwembad en kon men geen problemen met de afwateringssystemen vinden. Wel werd in het diepste deel de badmuts van de jongste dochter gevonden. Zowel de vader als zijn twee dochters hadden geen tekenen van geweld of sporen van letsel door een val of iets dergelijks.

Ga naar de inhoud