Boeken versturen via de Spaanse post Correos wordt goedkoper

Boeken versturen via de Spaanse post Correos wordt goedkoper
Beeld: 123rf

Boeken versturen via de Spaanse post Correos wordt goedkoper

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse postservice Correos heeft een verdrag ondertekend met het Ministerie van Cultuur en Sport om het versturen van boeken veel goedkoper te maken. Op deze manier kan de boekensector de ongelijke strijd aangaan met de grote online winkels zoals Amazon of het warenhuis El Corte Inglés. Daarnaast willen het Ministerie en Correos ook het lezen van boeken bevorderen en technische ondersteuning bieden aan de kleine buurt-boekhandels.

Correos gaat de cultuur opnieuw steunen, dit keer de boekensector en dan met name de kleine boekhandels die het steeds moeilijker hebben om het hoofd boven water te houden. De bedoeling is dat het verzenden van boeken via de Spaanse post veel goedkoper gaat worden waarbij men de nadruk wil leggen op de buurt-boekhandels.

Naast het verlagen van de verzendkosten van boeken, gaan het Ministerie en Correos zich ook inzetten om de commerciële activiteit van boekhandels te promoten en hun digitalisering en opname in verkoopkanalen op internet te promoten. Correos zal de boekhandels voorzien van verschillende logistieke diensten en hulpmiddelen om o.a. de verkoop online te vergemakkelijken met technische ondersteuning en lagere verzendkosten.

Correos Market

Het ondersteunen van de boekensector is een nieuwe impuls voor het midden- en kleinbedrijf in Spanje van de Spaanse post. Eerder dit jaar presenteerde Correos ook al een online marktplaats genaamd Correos Market waar alleen ambachtelijke producten verkocht worden.

Correos Market is speciaal bedoeld voor de kleine producenten die geen eigen website en/of eigen online winkel hebben en dat ook niet kunnen betalen. Door bij Correos Market online te bestellen kunnen de aangeschafte producten meteen door de Spaanse post tegen lage verzendkosten verstuurd worden.

Ga naar de inhoud