Wie presenteert dit jaar de ‘Campanadas’ (Oud en Nieuw) op de Spaanse TV

Wie presenteert dit jaar de ‘Campanadas’ (Oud en Nieuw) op de Spaanse TV
Beeld: Canva

Wie presenteert dit jaar de ‘Campanadas’ (Oud en Nieuw) op de Spaanse TV

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar op 31 december met Oud en Nieuw hebben de Spaanse televisiekanalen haar eigen Campanadas presentatie. Deze worden vaak door dezelfde presentatrices en presentatoren gepresenteerd maar er zijn ook wel eens wijzigingen zoals dit jaar. Wie presenteert dit jaar de Campanadas 2020/2021 om het vreemde corona-jaar af te sluiten en wie vertelt ons wanneer we de twaalf geluks druiven moeten eten.

Dit artikel is bedoeld voor die lezers die de Spaanse televisie aan hebben staan met Oud en Nieuw in Spanje, iets wat ook wel leuk is als je in Spanje bent. Er zijn verschillende televisiezenders en ieder heeft zo zijn/haar eigen keuze om op af te stemmen (al switchen veel mensen ook op de avond zelf). In veel gevallen zoals bij TVE en Telecinco/Cuatro viert men twee keer Oud en Nieuw vanwege de Canarische Eilanden die één uur later het nieuwe jaar ingaan.

Dat de jaarwisseling dit jaar niet hetzelfde zal zijn dan andere jaren mag duidelijk zijn want vanwege de corona-maatregelen is het niet mogelijk om groots opgezette evenementen te organiseren en met veel mensen bijeen te komen. Het Puerta del Sol plein in Madrid is bijvoorbeeld gesloten voor de traditionele Oud en Nieuw viering met normaal gesproken duizenden feestende mensen.

TVE

De Spaanse publieke zender TVE is een van de oudste en waarschijnlijk ook meest bekeken zenders met de Oud en Nieuw viering in Spanje. De afgelopen 16 jaar is de presentatie van de ‘Campanadas’ in handen geweest van presentatrice Anne Igartiburu en ook dit jaar is zij weer van de partij. Zij heeft dit vele jaren samen gedaan met Ramón García (met de zwarte cape) maar dit jaar doet ze het met de voormalige presentatrice en actrice Ana Obregón die een moeilijk jaar achter de rug heeft nadat haar zoon is overleden. Op Gran Canaria zal presentator Roberto Herrera, zoals al 17 jaar, de presentatie weer doen, dit jaar met de Spaanse zangeres Ana Guerra.

Antena 3

Naast de publieke zender TVE wordt ook Antena 3 veel bekeken op het moment dat de Spanjaarden thuis hun twaalf druiven eten met Oud en Nieuw. Bij Antena 3 zal de presentatie dit jaar opnieuw in handen zijn van de altijd sexy en verrassend geklede Cristina Pedroche. Zij laat altijd op het laatste moment haar jurk zien waar men daarna veel over praat in Spanje. Dit jaar presenteert zij het spektakel opnieuw met de televisiekok Alberto Chicote.

Telecinco en Cuatro

De commerciële kanalen Telecinco en Cuatro van Mediaset zijn ook erg populair bij de Spaanse televisiekijkers met de ‘Campanadas’. Dit jaar wordt de presentatie gedaan door de reality show presentatrice Sandra Barneda en de voormalige presentator van het immens populaire programa Pasapalabra Christian Gálvez. Mediaset maakt er dit jaar een dubbel feestje van op het Canarische Eiland Gran Canaria waar ze twee keer het nieuwe jaar inluiden.

La Sexta

Op het kanaal La Sexta zal de presentatie van de Campanadas opnieuw in handen zijn van Iñaki López en Cristina Pardo, twee presentatoren van de politiek getinte programma’s La Sexta Noche en Liando Pardo op het televisiekanaal.

Ga naar de inhoud