Investeringsgroep neemt verlaten winkelcentrum Olzina Center op de grens met Salou over

Investeringsgroep neemt verlaten winkelcentrum Olzina Center op de grens met Salou over
Beeld: Google Streetview

Investeringsgroep neemt verlaten winkelcentrum Olzina Center op de grens met Salou over

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In december 2008 werd met veel bombarie het winkelcentrum Olzina Center in de gemeente Vila-seca op de grens van de populaire badplaats Salou geopend. Het moest de referentie worden voor winkels en vrije tijd met een bioscoop, kleding winkels, restaurants, bars, terrassen, een bowlingbaan en veel meer. Maar terwijl het idee leuk was, was de uitvoering ervan slecht en is er van de plannen om een goedlopend en populair winkelcentrum te hebben niets overgebleven. Maar er is nu een sprankje hoop met de komst van een nieuwe investeerder die nu al vijf miljoen euro op tafel heeft gelegd voor verbeteringen.

Op dit moment is het in 2008 geopende winkelcentrum Port Halley Olzina Center niets meer dan een bioscoop, een goedlopende Decathlon winkel, een Mercadona supermarkt, een grote wijnwinkel en een schoenenzaak. Toen het winkelcentrum in 2008 opende waren er echter bars, restaurants, winkels, een bowlingcentrum en veel bezoekers.

Maar de organisatie was slecht en de initiatiefnemer ging failliet waardoor Olzina Center in verval raakte en alle winkels en horeca weg gingen. Wat over is gebleven is de Mercadona, Decathlon, Wine Palace Salou, Merkal Calzados en de bioscoop Ocine Vila-seca. Zij zorgen nu nog voor enige bedrijvigheid en voor auto’s op de parkeerplaats.

De achteruitgang van dit 24.000 vierkante meter groot winkelcentrum op een ideale locatie op de grens van Vila-seca, La Pineda Platja, Salou en dichtbij het pretpark Port Aventura is moeilijk uit te leggen en veel mensen begrijpen het ook niet. Maar er is nu een sprankje hoop omdat het investeringsbedrijf SPV Reoco 13 voor 25 jaar het winkelcentrum gehuurd heeft van de gemeente Vila-seca. Er zal meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd worden in verbeteringen en de bedoeling is om opnieuw winkels aan te trekken, bars en restaurants te openen en om kortom nieuw leven te blazen in Olzina Center.

Ga naar de inhoud