Search
menu
Search

Inwoner Madrid gearresteerd nadat hij hond van vijf hoog naar beneden gooit

Inwoner Madrid gearresteerd nadat hij hond van vijf hoog naar beneden gooit
Beeld: @aibaweb / facebook

Inwoner Madrid gearresteerd nadat hij hond van vijf hoog naar beneden gooit

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De politie heeft een man in een stad in de provincie Madrid gearresteerd omdat hij op vrijdag 24 december, Nochebuena, zijn hond van vijf hoog naar beneden heeft gegooid. Dankzij een buurtbewoner die de hond op de grond zag liggen, kon het leven van de hond gered worden en maakt hij het naar omstandigheden goed. De hond heeft de naam ‘Santa’ gekregen.

De lokale politie in de gemeente Valdemoro in de provincie Madrid heeft een man gearresteerd die op kerstavond 24 december zijn hond vanaf de vijfde verdieping naar beneden gooide. De hond raakte daarbij zwaargewond maar kon dankzij een buurtbewoner naar een dierenarts gebracht worden waar het dier nu verblijft.

De hond werd van tenminste tien meter hoog naar beneden gegooid waarbij het arme dier verschillende keren de balkons raakte. Er waren veel mensen die zagen dat de man de hond van zijn balkon gooide dus de politie heeft genoeg getuigen. De man werd aangehouden en er wordt onderzocht of de man terecht kan staan voor dierenmishandeling.

De hond werd na zijn ‘val’ door een buurtbewoner opgevangen en naar een dierenarts gebracht waar het dier nog steeds verblijft en begeleid wordt door aiBa, een vereniging van initiatieven voor het welzijn van dieren. De hond heeft interne verwondingen maar maakt het redelijk goed. De hond kreeg meteen een nieuwe naam, ‘Santa’ vanwege de kerstavond.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?