Piloten van Vueling offeren vrije dagen op om collega’s met Covid te kunnen vervangen

Piloten van Vueling offeren vrije dagen op om collega’s met Covid te kunnen vervangen
Beeld: Canva

Piloten van Vueling offeren vrije dagen op om collega’s met Covid te kunnen vervangen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling is met de pilotenvakbond overeen gekomen dat ze de vrije dagen kunnen opofferen om extra te gaan vliegen. Net zoals overal heeft ook Vueling te maken met piloten en cabinepersoneel dat positief op corona is getest of in quarantaine moet vanwege contact met een positief getest iemand. 

Maar omdat het extra druk is met de feestdagen is de Spaanse luchtvaartmaatschappij met de SEPLA-vakbond overeengekomen dat de piloten die dat kunnen en willen extra vlieguren maken en hun vrije dagen opofferen om de grote vraag naar vluchten te kunnen waarborgen nu er minder piloten zijn.

Het opgeven van de vrije dagen is niet verplicht maar kan vrijwillig worden geaccepteerd waarna men in een later stadium gecompenseerd zal worden, aldus de SEPLA-vakbond. Volgens de vakbond zijn er ontzettend veel ziekmeldingen bij de Vueling-piloten en om de continuïteit van de vluchten te garanderen kunnen de ‘gezonde’ piloten hun vrije dagen opofferen.

Het gaat volgens de SEPLA-vakbond om een tijdelijke noodmaatregel die echter wel als noodzakelijk gezien wordt door zowel Vueling als de vakbond. Het kan de piloten zo’n 5 tot 10 vrije dagen per maand kosten. Maar de vakbond herinnert Vueling er ook aan dat er nog steeds een ERTE of tijdelijke ontslagen-regeling is vanwege de corona-crisis waardoor piloten thuis zitten terwijl deze nu uitstekend ingezet zouden kunnen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.