Twitter staat op de lijst van grootste wanbetalers Spaanse belastingdienst

Twitter staat op de lijst van grootste wanbetalers Spaanse belastingdienst
Beeld: Agencia Tributaria

Twitter staat op de lijst van grootste wanbetalers Spaanse belastingdienst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal wanbetalers van de Spaanse belastingdienst is met 88% gestegen in 2021, aldus de gegevens die de Agencia Tributaria bekend heeft gemaakt. Op een speciale ‘zwarte lijst’ staan de 7.277 zogenaamde ‘morosos’ ofwel wanbetalers die de belastingdienst nog geld schuldig zijn. Daaronder staan dit jaar ook Twitter, de ex speler van FC Barcelona Eto’o en de huidige Barça-speler Dani Alves, actrice Paz Vega en Real Madrid trainer Carlo Ancelotti.

In het geval van de belasting wanbetalers gaat het om 7.277 personen of bedrijven die de Spaanse belastingdienst nog geld schuldig zijn. Daarbij gaat het om een bedrag wat hoger is dan 600.000 euro met als datum 31 augustus 2021. In totaal gaat het om een belastingschuld van 18,2 miljard euro. Wat betreft het aantal wanbetalers is dat een stijging van 88% terwijl het totaalbedrag 24% meer is dan in de maand juni 2021.

Daarbij moet wel vermeld worden dat de criteria door de belastingdienst zijn aangepast waardoor er meer wanbetalers op de lijst zijn komen te staan omdat het schuldbedrag verlaagd is van 1 miljoen naar 600.000 euro. Als men de 1 miljoen zou aanhouden dan zouden er 3.439 wanbetalers zijn met een totaalbedrag van 12,8 miljard euro. Het gaat dit jaar volgens de gegevens om 1.367 personen met een belastingschuld met een bedrag van 1,1 miljard euro en 5.910 bedrijven met een schuld van 16,2 miljard euro. 

De volledige lijst van ‘deudores a la Hacienda Pública’ is HIER (PDF) te zien met daarop de grootste wanbetaler met 340 miljoen euro belastingschuld Reyal Urbís en met 218 miljoen euro Polaris World, beiden makelaars. Bekendheden in Spanje zijn o.a. de kok Sergi Arola met een schuld van 985.000 euro, de ex-voetballer van FC Barcelona Samuel Eto’o met 981.000 euro, tv-persoonlijkheid Kiko Matamoros met 711.000 euro en het social netwerk Twitter met een belastingschuld van 800.000 euro.

De actuele Real Madrid trainer Carlo Ancelotti moet de belastingdienst nog 1,4 miljoen euro betalen terwijl de opnieuw FC Barcelona speler Dani Alves nog 2,1 miljoen euro schuld heeft in Spanje en de schrijver Ildefonso Falcones nog 1,3 miljoen euro moet betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.