Search
menu
Search

De meest bekeken Spaanse series op Netflix in 2023

De meest bekeken Spaanse series op Netflix in 2023
Beeld: via canva.com

De meest bekeken Spaanse series op Netflix in 2023

Netflix heeft onlangs een lijst gepubliceerd met de meest bekeken Spaanse series op het platform in de eerste helft van 2023. Zowel Netflix Originals als series van andere producenten staan in de lijst, met enkele verrassende resultaten.

Netflix heeft een groeiend aanbod aan Spaanse series en films. Deze producties zijn vaak spannend, romantisch of dramatisch en bieden een unieke kijk op de Spaanse cultuur. Enkele van de populairste Spaanse series op Netflix zijn: La Casa de Papel, Elite en Cable Girls, maar er zijn er nog veel meer zoals de onderstaande veel bekeken Netflix-series.

Entrevías

De serie Entrevías, met Jose Coronado in de hoofdrol als de onverwoestbare ex-militair Tirso Abantos, staat bovenaan de lijst. Het eerste seizoen is 97,5 miljoen keer bekeken, terwijl het tweede seizoen nog populairder was met 140,1 miljoen views. Met een totaal van 237,7 miljoen views is dit veruit de populairste Spaanse serie op Netflix dit jaar. Er komt binnenkort ook een vierde seizoen aan.

Enorme populariteit

Entrevías is een van de grootste successen van Netflix in Spanje. De mix van actie, drama en Coronado’s sterke optredens maakt de serie tot verslavend kijkvoer. Het feit dat seizoen 2 populairder was dan seizoen 1 toont aan dat de populariteit blijft groeien. Dit is goed nieuws voor de makers, en zorgt ervoor dat Netflix graag verder investeert in meer seizoenen. Entrevías is geen Netflix Original, maar werd gekocht van Mediaset en werd eerder uitgezonden op het Spaanse televisiekanaal Telecinco.

La chica de nieve

De populairste Netflix Original serie van Spaanse bodem dit jaar is La chica de nieve, gebaseerd op de gelijknamige roman van Javier Castillo. Met Milena Smit (Spaanse moeder en Nederlandse vader) in de hoofdrol wist de serie 134,8 miljoen kijkers te bereiken. Een vervolg getiteld El juego del alma staat voor 2024 op de planning.

Sterke prestatie voor nieuwe serie

Als een van de zeven nieuwe Spaanse Netflix series dit jaar, is het opvallend dat La chica de nieve meteen de populairste is geworden. Dit toont aan dat de formule van een spannende thriller gebaseerd op een succesvol boek goed werkt voor Netflix. Met steracteurs als Milena Smit kan een nieuwe titel snel uitgroeien tot een hit.

Andere Netflix-series

Andere Spaanse Netflix Originals wisten ook behoorlijk scores neer te zetten. De miniserie El silencio staat op de derde plaats met 115,8 miljoen views. Bienvenidos a Edén seizoen 2 volgt met 104,5 miljoen. Verder wist de serie Hasta el cielo: la serie, gebaseerd op de gelijknamige film, 79,7 miljoen kijkers te boeien.

Wat opvalt is dat vrijwel alle nieuwe Netflix series uit Spanje een behoorlijk kijkersaantal weten te behalen. Van de bovengenoemde series zit geen enkele onder de 40 miljoen views. Dit suggereert dat Netflix in staat is om consistent series te maken die aanslaan bij het Spaanse publiek.

Minder bekende titels scoren ook goed

Ook de minder bekende titels als Todas las veces que nos enamoramos (43,8 miljoen views) en Valeria seizoen 3 (42,8 miljoen) hebben nog altijd vele miljoenen kijkers weten te trekken. Dit onderstreept de populariteit van Spaanse series op Netflix, ook al gaat het niet om de grote uitschieters.

Series van andere omroepen ook populair op Netflix

Naast de Netflix Originals scoren ook series van andere Spaanse omroepen goed op het streamingplatform. Vivir sin permiso met Jose Coronado behaalt 31,8 miljoen views. De eerste seizoenen van Alba (30,1 miljoen) en Toy Boy (18,1 miljoen views) staan eveneens in de top 10.

Mediaset España scoort goed

Opvallend is dat vooral series geproduceerd door Mediaset España, zoals Vivir sin permiso, Alba en Toy Boy het goed doen op Netflix, naast de eigen Netflix-titels. De distributiedeal tussen de twee lijkt zijn vruchten af te werpen. Mediaset weet blijkbaar series te maken die ook bij het Netflix publiek aanslaan.

Oudere series nog populair

Tot slot is het opmerkelijk dat series die al wat ouder zijn nog steeds miljoenen views op Netflix genereren. Zo staan ook Perdida (12,7 miljoen), La catedral del mar (7,1 miljoen) en La valla (6,4 miljoen) in de top 10. Zelfs Motivos personales uit 2005 wist nog 1,4 miljoen kijkers aan zich te binden. Dit toont aan dat de content waarde houdt op Netflix.

Ga naar de inhoud