Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij

Oeps ... foto ontbreekt!

Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je komt met het vliegtuig naar Spanje en wilt van het vliegveld naar je vakantiebestemming rijden en dat ook het liefst zo snel mogelijk doen, dan kiezen de meeste vakantiegangers voor een taxi. Nu hebben de taxi’s in Spanje op elke bestemming weer andere tarieven wat het soms erg onoverzichtelijk maakt. Daarom hieronder een kort overzicht van de bekendste Spaanse vliegvelden en de taxitarieven voor deze winter (die niet veel zullen verschillen met de lente, zomer en herfst dit jaar).

Airport taxi’s staan in heel Europa bekend als de snelste en meest comfortabele reismogelijkheid, maar tegelijkertijd als het duurdere alternatief voor het openbaar vervoer. Dit is ook het geval op vliegvelden in Spanje. Echter, de prijsverschillen zijn er niet enorm groot. Hierdoor is de taxi in Spanje niet alleen populair bij zakelijke reizigers, maar ook bij toeristen.

De websites vliegveldinfo.nl en AirMundo.com hebben samen het Airport Taxi Report Winter 2019 samengesteld waarop de taxitarieven in Spanje en andere Europese vliegvelden zijn vergeleken. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs voor een taxirit naar het centrum bij aankomst op het vliegveld. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking.

Spanje

Naast het openbaar vervoer zijn ook luchthaventaxi’s een voordelige keuze in Spanje. Voor gemiddeld 28 euro nemen reizigers een taxi van de drukste vliegvelden in Spanje naar het stadscentrum. De prijzen variëren van 20 euro op Alicante Airport tot 35 euro op Barcelona Airport. In Spanje profiteren reizigers van de gunstige locatie van vliegvelden, die in het algemeen dicht bij de stadscentra liggen.

“De cijfers ondersteunen de Spaanse taxichauffeurs die zich hevig verzetten tegen aanbieders als Uber en Cabify”, vertelt Guus Wantia, eigenaar van AirMundo.com. “Spaanse taxibedrijven bieden een goede service en prijs, toch krijgen ze te maken met oneerlijke concurrentie. Zij hebben niet de mogelijkheid om prijzen te verhogen tijdens drukke momenten, of te verlagen tijdens rustige momenten. Daarnaast zijn de regels waaraan zij moeten voldoen vele malen strenger”.

Tarieven

[su_table responsive=”yes”]
VLIEGVELD RITPRIJS KM PRIJS PER KM
Barcelona Airport 35 euro 15 2,33 euro
Mallorca Airport 30 euro 10 3,00 euro
Madrid Barajas Airport 30 euro 17 1,67 euro
Málaga Airport 25 euro 10 2,50 euro
Alicante Airport 20 euro 11 1,82 euro
Gemiddeld Spanje 28 euro 13 2,28 euro
[/su_table]

Europa

Gemiddeld binnen Europa is het taxitarief 40 euro voor een rit met een kilometerprijs van 2 euro. Volgens het overzicht zijn de taxi’s bij de Italiaanse vliegvelden het duurst met een gemiddeld ritprijs van 83 euro maar de laagste kilometerprijs van 1,84 euro. Die hoge prijs komt met name door de lange afstand van het vliegveld naar een stad zoals de 44 km tussen Rome Fiumicino naar Rome.

Groot Brittannië staat met een gemiddelde ritprijs van 72 euro en een kilometerprijs van 2,24 euro ook hoog op de lijst. In Frankrijk is de ritprijs 41 euro en de kilometerprijs 2,88 euro gevolgd door Duitsland met een ritprijs van 38 euro en kilometerprijs van 2,40 euro.

Ga naar de inhoud