skip to Main Content
Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij
123rf

Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Stel je komt met het vliegtuig naar Spanje en wilt van het vliegveld naar je vakantiebestemming rijden en dat ook het liefst zo snel mogelijk doen, dan kiezen de meeste vakantiegangers voor een taxi. Nu hebben de taxi’s in Spanje op elke bestemming weer andere tarieven wat het soms erg onoverzichtelijk maakt. Daarom hieronder een kort overzicht van de bekendste Spaanse vliegvelden en de taxitarieven voor deze winter (die niet veel zullen verschillen met de lente, zomer en herfst dit jaar).

Airport taxi’s staan in heel Europa bekend als de snelste en meest comfortabele reismogelijkheid, maar tegelijkertijd als het duurdere alternatief voor het openbaar vervoer. Dit is ook het geval op vliegvelden in Spanje. Echter, de prijsverschillen zijn er niet enorm groot. Hierdoor is de taxi in Spanje niet alleen populair bij zakelijke reizigers, maar ook bij toeristen.

De websites vliegveldinfo.nl en AirMundo.com hebben samen het Airport Taxi Report Winter 2019 samengesteld waarop de taxitarieven in Spanje en andere Europese vliegvelden zijn vergeleken. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs voor een taxirit naar het centrum bij aankomst op het vliegveld. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking.

Spanje

Naast het openbaar vervoer zijn ook luchthaventaxi’s een voordelige keuze in Spanje. Voor gemiddeld 28 euro nemen reizigers een taxi van de drukste vliegvelden in Spanje naar het stadscentrum. De prijzen variëren van 20 euro op Alicante Airport tot 35 euro op Barcelona Airport. In Spanje profiteren reizigers van de gunstige locatie van vliegvelden, die in het algemeen dicht bij de stadscentra liggen.

“De cijfers ondersteunen de Spaanse taxichauffeurs die zich hevig verzetten tegen aanbieders als Uber en Cabify”, vertelt Guus Wantia, eigenaar van AirMundo.com. “Spaanse taxibedrijven bieden een goede service en prijs, toch krijgen ze te maken met oneerlijke concurrentie. Zij hebben niet de mogelijkheid om prijzen te verhogen tijdens drukke momenten, of te verlagen tijdens rustige momenten. Daarnaast zijn de regels waaraan zij moeten voldoen vele malen strenger”.

Tarieven

VLIEGVELDRITPRIJSKMPRIJS PER KM
Barcelona Airport35 euro152,33 euro
Mallorca Airport30 euro103,00 euro
Madrid Barajas Airport30 euro171,67 euro
Málaga Airport25 euro102,50 euro
Alicante Airport20 euro111,82 euro
Gemiddeld Spanje28 euro132,28 euro

Europa

Gemiddeld binnen Europa is het taxitarief 40 euro voor een rit met een kilometerprijs van 2 euro. Volgens het overzicht zijn de taxi’s bij de Italiaanse vliegvelden het duurst met een gemiddeld ritprijs van 83 euro maar de laagste kilometerprijs van 1,84 euro. Die hoge prijs komt met name door de lange afstand van het vliegveld naar een stad zoals de 44 km tussen Rome Fiumicino naar Rome.

Groot Brittannië staat met een gemiddelde ritprijs van 72 euro en een kilometerprijs van 2,24 euro ook hoog op de lijst. In Frankrijk is de ritprijs 41 euro en de kilometerprijs 2,88 euro gevolgd door Duitsland met een ritprijs van 38 euro en kilometerprijs van 2,40 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Taxi Sevilla trein station Santa Justa naar vliegveld verleden voorjaar . Die hebben een aanbieding staan op een bord met zijn vieren in een taxi is goedkoper als met de bus . Dus ik vragen, er stond taxi naar vliegveld overdag 22 euro soms komt daar grote koffers nog bij.. Ik heb die taxi chauffeur toen even voor gerekend dat de bus 4 euro koste dus met zijn vieren is dat 16 euro . Hij was toen wel bereid te onderhandelen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken