Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij

Airport taxi tarieven Spaanse vliegvelden op rij
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Stel je komt met het vliegtuig naar Spanje en wilt van het vliegveld naar je vakantiebestemming rijden en dat ook het liefst zo snel mogelijk doen, dan kiezen de meeste vakantiegangers voor een taxi. Nu hebben de taxi’s in Spanje op elke bestemming weer andere tarieven wat het soms erg onoverzichtelijk maakt. Daarom hieronder een kort overzicht van de bekendste Spaanse vliegvelden en de taxitarieven voor deze winter (die niet veel zullen verschillen met de lente, zomer en herfst dit jaar).

Airport taxi’s staan in heel Europa bekend als de snelste en meest comfortabele reismogelijkheid, maar tegelijkertijd als het duurdere alternatief voor het openbaar vervoer. Dit is ook het geval op vliegvelden in Spanje. Echter, de prijsverschillen zijn er niet enorm groot. Hierdoor is de taxi in Spanje niet alleen populair bij zakelijke reizigers, maar ook bij toeristen.

De websites vliegveldinfo.nl en AirMundo.com hebben samen het Airport Taxi Report Winter 2019 samengesteld waarop de taxitarieven in Spanje en andere Europese vliegvelden zijn vergeleken. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs voor een taxirit naar het centrum bij aankomst op het vliegveld. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking.

Spanje

Naast het openbaar vervoer zijn ook luchthaventaxi’s een voordelige keuze in Spanje. Voor gemiddeld 28 euro nemen reizigers een taxi van de drukste vliegvelden in Spanje naar het stadscentrum. De prijzen variëren van 20 euro op Alicante Airport tot 35 euro op Barcelona Airport. In Spanje profiteren reizigers van de gunstige locatie van vliegvelden, die in het algemeen dicht bij de stadscentra liggen.

“De cijfers ondersteunen de Spaanse taxichauffeurs die zich hevig verzetten tegen aanbieders als Uber en Cabify”, vertelt Guus Wantia, eigenaar van AirMundo.com. “Spaanse taxibedrijven bieden een goede service en prijs, toch krijgen ze te maken met oneerlijke concurrentie. Zij hebben niet de mogelijkheid om prijzen te verhogen tijdens drukke momenten, of te verlagen tijdens rustige momenten. Daarnaast zijn de regels waaraan zij moeten voldoen vele malen strenger”.

Tarieven

[su_table responsive=”yes”]
VLIEGVELD RITPRIJS KM PRIJS PER KM
Barcelona Airport 35 euro 15 2,33 euro
Mallorca Airport 30 euro 10 3,00 euro
Madrid Barajas Airport 30 euro 17 1,67 euro
Málaga Airport 25 euro 10 2,50 euro
Alicante Airport 20 euro 11 1,82 euro
Gemiddeld Spanje 28 euro 13 2,28 euro
[/su_table]

Europa

Gemiddeld binnen Europa is het taxitarief 40 euro voor een rit met een kilometerprijs van 2 euro. Volgens het overzicht zijn de taxi’s bij de Italiaanse vliegvelden het duurst met een gemiddeld ritprijs van 83 euro maar de laagste kilometerprijs van 1,84 euro. Die hoge prijs komt met name door de lange afstand van het vliegveld naar een stad zoals de 44 km tussen Rome Fiumicino naar Rome.

Groot Brittannië staat met een gemiddelde ritprijs van 72 euro en een kilometerprijs van 2,24 euro ook hoog op de lijst. In Frankrijk is de ritprijs 41 euro en de kilometerprijs 2,88 euro gevolgd door Duitsland met een ritprijs van 38 euro en kilometerprijs van 2,40 euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Taxi Sevilla trein station Santa Justa naar vliegveld verleden voorjaar . Die hebben een aanbieding staan op een bord met zijn vieren in een taxi is goedkoper als met de bus . Dus ik vragen, er stond taxi naar vliegveld overdag 22 euro soms komt daar grote koffers nog bij.. Ik heb die taxi chauffeur toen even voor gerekend dat de bus 4 euro koste dus met zijn vieren is dat 16 euro . Hij was toen wel bereid te onderhandelen

Natuurlijk, zijn auto moet rijden, stilstaan kost geld….

Behoorlijk onvolledid rapport helaas. Er is slechts naar een handvol landen gekeken. Hoe zit het in NL en BE ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.