Paniek tijdens vlucht tussen Valencia en Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Paniek tijdens vlucht tussen Valencia en Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Veel van de inzittenden van een vlucht van Air Europa tussen Valencia en Palma de Mallorca schreeuwen het uit toen het vliegtuig bij het landen in botsing kwam met een lichtbaken. Dit voorval deed zich maandagmiddag voor en zorgde voor paniek en verontwaardiging bij de passagiers.

Tijdens het landen en eenmaal op de landingsbaan beland raakte het vliegtuig van Air Europa op het traject Valencia-Palma de Mallorca op de vlucht UX4014 vanwege de hevige wind een lichtbaken wat voor een enorme knal zorgde. Het resultaat was een groot gat in de romp van het toestel.

Toen het vliegtuig eenmaal tot stilstand was gekomen werd het toestel omringd door de brandweer. De passagiers hoefden niet geëvacueerd te worden maar ze moesten wel aan boord blijven terwijl de brandweer het toestel onderzocht.

Buiten het feit dat de passagiers hevig geschrokken waren na de impact, zijn ze ook verontwaardigd omdat de piloot geen melding deed van de botsing. Sterker nog, de piloot wist de passagiers alleen “Bienvenido a Palma” te melden en geen woord te wijden aan wat er gebeurd was.

Na het voorval heeft ook de luchtvaartmaatschappij niets gezegd over wat er gebeurde op de vlucht Valencia-Palma de Mallorca. Terwijl de geschrokken passagiers uiteindelijk de terminal binnen liepen en aangaven nooit meer met Air Europa te gaan vliegen, wilden de vertrekkende passagiers ook niets meer weten van een vlucht met deze maatschappij, in ieder geval niet voordat ze zeker wisten dat dit vliegtuig niet zou vertrekken.

Ga naar de inhoud