Paniek tijdens vlucht tussen Valencia en Mallorca

Paniek tijdens vlucht tussen Valencia en Mallorca
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Veel van de inzittenden van een vlucht van Air Europa tussen Valencia en Palma de Mallorca schreeuwen het uit toen het vliegtuig bij het landen in botsing kwam met een lichtbaken. Dit voorval deed zich maandagmiddag voor en zorgde voor paniek en verontwaardiging bij de passagiers.

Tijdens het landen en eenmaal op de landingsbaan beland raakte het vliegtuig van Air Europa op het traject Valencia-Palma de Mallorca op de vlucht UX4014 vanwege de hevige wind een lichtbaken wat voor een enorme knal zorgde. Het resultaat was een groot gat in de romp van het toestel.

Toen het vliegtuig eenmaal tot stilstand was gekomen werd het toestel omringd door de brandweer. De passagiers hoefden niet geëvacueerd te worden maar ze moesten wel aan boord blijven terwijl de brandweer het toestel onderzocht.

Buiten het feit dat de passagiers hevig geschrokken waren na de impact, zijn ze ook verontwaardigd omdat de piloot geen melding deed van de botsing. Sterker nog, de piloot wist de passagiers alleen “Bienvenido a Palma” te melden en geen woord te wijden aan wat er gebeurd was.

Na het voorval heeft ook de luchtvaartmaatschappij niets gezegd over wat er gebeurde op de vlucht Valencia-Palma de Mallorca. Terwijl de geschrokken passagiers uiteindelijk de terminal binnen liepen en aangaven nooit meer met Air Europa te gaan vliegen, wilden de vertrekkende passagiers ook niets meer weten van een vlucht met deze maatschappij, in ieder geval niet voordat ze zeker wisten dat dit vliegtuig niet zou vertrekken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Femke

gelukkig dat het niet gebeurd is met Rayanair .Dan zou heel Europa het verhaal in geuren en kleuren vertellen .Jullie zien dat zo iets kan gebeuren he ¡¡¡¡

Chris

Daarom neem ik altijd alleen maar handbagage mee…

Barbara

Helpt dat? Gebeurt er dan niets?

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Kan gebeuren met sterke wind maar is het nu zo moeilijk om sorry te zeggen voor het voorval en even uitleg geven en de mensen een bakkie troost aanbieden?
Schijnt van wel dus.

Ramon

Er bij stil gestaan dat de piloot waarschijnlijk bezig was om te checken wat er allemaal aan de hand was? Wat een zeikerds die passagiers. Blij zijn dat er niks gebeurd is, ipv te janken om uitleg.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.