Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm
Beeld: Voorbeeld foto / Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Een 41-jarige Nederlander die in Benidorm woont heeft zijn 40-jarige Russische buurman aangegeven bij de politie voor het doodschieten van een kat en het verwonden van een tweede kat. De Rus werd door de politie gearresteerd maar later in afwachting van het verschijnen voor een rechter voorwaardelijk weer vrijgelaten.

Volgens de krant 20 Minutos hebben de Nederlander en de Rus al enige tijd een burenruzie. In eerste instantie ging dat over het wel of niet mogen gebruiken van een stuk land maar later werd ook de aandacht gevestigd op de katten van de Nederlander.

Volgens de 41-jarige Nederlander sprak de Russische buurman vaak dreigende taal waaronder doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlander en aan zijn katten. Uiteindelijk lijkt het erop dat de Rus in ieder geval een van zijn bedreigingen heeft waargemaakt.

Toen de Nederlander op 11 januari thuis kwam vond hij een van zijn katten met een schotwond op een stoel in de tuin. De andere kat was zwaargewond maar heeft de aanval overleefd. De Nederlander wachtte echter tot de 22e van deze maand met zijn aangifte.

De politie ging meteen op onderzoek uit en vond een luchtbuks in de woning van de Rus waarbij de kogels overeenkomen met de kogels die in het lichaam van de doodgeschoten kat werden gevonden.

De Rus werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor maar weigerde te praten. De rechter heeft hem later in afwachting van een rechtszaak weer op vrije voeten gezet.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.