Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm

Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm
Beeld: Voorbeeld foto / Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Een 41-jarige Nederlander die in Benidorm woont heeft zijn 40-jarige Russische buurman aangegeven bij de politie voor het doodschieten van een kat en het verwonden van een tweede kat. De Rus werd door de politie gearresteerd maar later in afwachting van het verschijnen voor een rechter voorwaardelijk weer vrijgelaten.

Volgens de krant 20 Minutos hebben de Nederlander en de Rus al enige tijd een burenruzie. In eerste instantie ging dat over het wel of niet mogen gebruiken van een stuk land maar later werd ook de aandacht gevestigd op de katten van de Nederlander.

Volgens de 41-jarige Nederlander sprak de Russische buurman vaak dreigende taal waaronder doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlander en aan zijn katten. Uiteindelijk lijkt het erop dat de Rus in ieder geval een van zijn bedreigingen heeft waargemaakt.

Toen de Nederlander op 11 januari thuis kwam vond hij een van zijn katten met een schotwond op een stoel in de tuin. De andere kat was zwaargewond maar heeft de aanval overleefd. De Nederlander wachtte echter tot de 22e van deze maand met zijn aangifte.

De politie ging meteen op onderzoek uit en vond een luchtbuks in de woning van de Rus waarbij de kogels overeenkomen met de kogels die in het lichaam van de doodgeschoten kat werden gevonden.

De Rus werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor maar weigerde te praten. De rechter heeft hem later in afwachting van een rechtszaak weer op vrije voeten gezet.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben het geheel met pepe eens!
Laat een ander geen last hebben van jouw HUISdier! Ze doen hun behoefte altijd bij een ander. Ik hoop dat ze de Hollander straffen. Zouden jullie ook zo denken wanneer ik mijn hond bij jullie in de tuin uitlaat??

Ik heb enorme last van de kinderen van mijn buren. Konstant gillen en schreeuwen, een bal in mijn tuin, enz. Dus dan maar afschieten????????
Kom nou, dat doe je niet. Dus ook niet met lastige dieren alstublieft!!

Ik vind het raar dat die man 11 dagen wacht met zijn aangifte. Ik denk dat hier veel meer achter steekt.

Ja raar om daar zo lang mee te wachten, er zal nog wel wat anders achtersteken ????

Ik lees overmatig veel emoties in jullie reacties. Maar nu de feiten: de Nederlander negeerde de waarschuwingen van de Rus blijkbaar volledig. Dan moet je niet schrikken van een reactie op dat negeren. En dan geen ingehouden reactie verwachten van een buitenstaander!! Dan het volgende: liefhebbers vinden dat je, zeker hun, katten vrij moet laten rondlopen. Daarmee negeren de liefhebbers de terechte bedenkingen van de niet-liefhebbers. Maar nog belangrijker zijn de gefundeerde rechten van de niet-kattenliefhebbers die die vrije denkwijze van de liefhebbers niet op hun terrein hoeven te dulden. Laat die kat vrij in je eigen domein. Oké, maar… Lees verder »

Dit is nu eens reactie dat echt op niets slaat.
Bij mij in de tuin komen er ook allerlei dieren op doortocht: katten, vogels, egels…noem maar op. En die laten allemaal wel eens uitwerpselen e.d. achter. Dus ook dan deze maar afknallen? Als je dit echt niet kan verdragen dan sluit je je eigendom dan maar af met draad of weet ik wat maar je gaat zeker niet in het rond schieten!
Jouw reactie getuigd van verzuring

dank u daar ben ik het 200% mee eens

don juan

Pepe, waar haal je al die vooringenomen zever vandaan? Je bent duidelijk iemand die verkeerd geïnformeerd is door de ornithologen lobby … In de middeleeuwen waren er ook veel (domme) mensen die in de naam van het geloof duizenden katten hebben afgeslacht! Pas toen de Maocho idioten moesten vaststellen dat katten de enige waren die “de pest” een verwoestende ziekte, die bijna gans Europa hadt uitgeroeid, pas dan werden katten terug opgewardeerd en geraakte de epidemie onder controle. Bij ons in onze Spaanse residentie zitten ook een paar (Calvinistische) gelovigen die het niet op katten begrepen hebben. Maar enkele jaren… Lees verder »

Sorry Pepe ikzelf heb geen katten maar jou wil ik ook niet als buurman

Vreselijk zo’n reactie, maar waar ging de burenruzie over, niemand weet dit waarschijnlijk en hoe lang is dit al bezig, dus dan zoekt iemand een manier om de ander te treffen en te kwetsen en in dit geval zijn het de poezen….. Vroeger had ik Siamese poezen en 1 is vergiftigd en op mijn tweede poes is geschoten door iemand met een loodjesgeweer, daarna had ik terug 2 Siamese poezen en is 1 ervan aangevallen door iemand die met zijn hond kwam wandelen en ik hoorde hem zeggen; pakt ze, pakt ze, en mijn poes was zodanig gebeten, dat er… Lees verder »

Bedreigingen geuit, een geweer in huis en dan nog afvragen of hij het gedaan heeft? If it looks like a duck, walks like a duck, quacks like a duck, it is probably a duck.

Wat verschrikkelijk! Katten zijn vrije dieren, naar een kat schieten omdat ze op uw domein loopt? In België en Nederland zou je wat meemaken en zo hoort het!

is toch ergens normaal als die katten overlast bezorgen dat je er iets aan doet kan er van meepraten hier hebben we er ook heel veel last van

Pardon ??????? ?

Dus dan maar afknallen? Een echte don juan ben je nu zeker niet!

exuseer zo bedoel ik het niet er zijn andere manieren maar bedoelde dat katten wel serieuse overlast kunnen worden

Er is nog een ras wat vaak serieuze overlast bezorgt en daar bent u er een van. Toch maar afknallen?! Denk er dan wel om dat mensen terug kunnen reageren in tegenstelling tot weerloze dieren.

Goed zo Ed volledig mee eens !!!!!

Er zijn mogelijkheden genoeg om katten uit de tuin te houden. Afschieten is walgelijk!!

We hebben hier duidelijk met een “macho-neanderthaler” te doen, vandaar de naam …

Ik vind zijn oplossing nogal drastisch, maar ik ben wel benieuwd hoe het afloopt. Niet alleen of die Rus gestraft wordt maar vooral wat die man dan wel had mogen/moeten doen, na alle waarschuwingen. Klacht indienen bij de politie, een (dure ?) rechtszaak aanspannen en nog maanden, misschien jaren wachten op een uitspraak ? Misschien wordt die Hollander wel gestraft omdat hij met zijn katten overlast heeft veroorzaakt. Huisdieren die men niet onder controle kan houden moeten worden verboden.

Ik denk inderdaad dat die Nederlander te lang gewacht heeft. Dit soort gevaarlijke en labiele figuren moeten veel eerder aangepakt worden en hulp krijgen, maar helaas gebeurt dat pas nadat het leed is geschied. Als je op katten gaan schieten zit duidelijk een draadje los in je hoofd en heb je hulp nodig. Ditmaal was het een kat, maar het had ook een mens kunnen zijn. Ik verbaas me zelfs dat hij is vrijgelaten, zo iemand is duidelijk een gevaar voor de samenleving, en zal waarschijnlijk niet eens doordrongen zijn van de betekenis van dat woord: SAMENleving.

Echt weer Spanje dat is de zoveelste onstabiele mens die ze gewoon weer laten lopen, morgen lezen we misschien wel in het nieuws dat de Nederlander dood is want die Rus zal echt niet lachen omdat hij opgepakt is. Je gaat jezelf ook afvragen hoeveel van die gekken er vrij rond lopen en jou wat aan kunnen doen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.