skip to Main Content
Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm
Voorbeeld foto / Pixabay

Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Een 41-jarige Nederlander die in Benidorm woont heeft zijn 40-jarige Russische buurman aangegeven bij de politie voor het doodschieten van een kat en het verwonden van een tweede kat. De Rus werd door de politie gearresteerd maar later in afwachting van het verschijnen voor een rechter voorwaardelijk weer vrijgelaten.

Volgens de krant 20 Minutos hebben de Nederlander en de Rus al enige tijd een burenruzie. In eerste instantie ging dat over het wel of niet mogen gebruiken van een stuk land maar later werd ook de aandacht gevestigd op de katten van de Nederlander.

Volgens de 41-jarige Nederlander sprak de Russische buurman vaak dreigende taal waaronder doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlander en aan zijn katten. Uiteindelijk lijkt het erop dat de Rus in ieder geval een van zijn bedreigingen heeft waargemaakt.

Toen de Nederlander op 11 januari thuis kwam vond hij een van zijn katten met een schotwond op een stoel in de tuin. De andere kat was zwaargewond maar heeft de aanval overleefd. De Nederlander wachtte echter tot de 22e van deze maand met zijn aangifte.

De politie ging meteen op onderzoek uit en vond een luchtbuks in de woning van de Rus waarbij de kogels overeenkomen met de kogels die in het lichaam van de doodgeschoten kat werden gevonden.

De Rus werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor maar weigerde te praten. De rechter heeft hem later in afwachting van een rechtszaak weer op vrije voeten gezet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 23 reacties
 1. Ik ben het geheel met pepe eens!
  Laat een ander geen last hebben van jouw HUISdier! Ze doen hun behoefte altijd bij een ander. Ik hoop dat ze de Hollander straffen. Zouden jullie ook zo denken wanneer ik mijn hond bij jullie in de tuin uitlaat??

 2. Ik heb enorme last van de kinderen van mijn buren. Konstant gillen en schreeuwen, een bal in mijn tuin, enz. Dus dan maar afschieten????????
  Kom nou, dat doe je niet. Dus ook niet met lastige dieren alstublieft!!

 3. Ik lees overmatig veel emoties in jullie reacties. Maar nu de feiten: de Nederlander negeerde de waarschuwingen van de Rus blijkbaar volledig. Dan moet je niet schrikken van een reactie op dat negeren. En dan geen ingehouden reactie verwachten van een buitenstaander!! Dan het volgende: liefhebbers vinden dat je, zeker hun, katten vrij moet laten rondlopen. Daarmee negeren de liefhebbers de terechte bedenkingen van de niet-liefhebbers. Maar nog belangrijker zijn de gefundeerde rechten van de niet-kattenliefhebbers die die vrije denkwijze van de liefhebbers niet op hun terrein hoeven te dulden. Laat die kat vrij in je eigen domein. Oké, maar daarbuiten kom je op andermans terrein en rechtsgebied. De arrogantie van de kattenbezitters gaat blijkbaar gemakkelijk en naadloos over op andermans territorium, en de eigenaar van dat terrein heeft dat in kattenmans ogen blijkbaar maar te dulden. Dan is het probleem gesteld. Wat is de reactie van de politie, zowel in BE als in NL en ES ? Moet kunnen, en zeker in zo’n land als Spanje.
  Bedenk dan daarenboven nog het volgende: hoe diep is de ecologische voetafdruk die dierenliefhebbers in en aan het milieu veroorzaken. Bedenk eens het aantal vogels dat (om in dierenliefhebbende emo-termen te blijven) vermoord wordt door katten. En dan de ellende van toxoplasmose van die diertjes die ze vrij rondspuiten en -strooien (bijzonder leuk en lekker in zandbakken van kinderen en voor zwangere vrouwen, maar ook daarbuiten). Als je die beesten nu aan Volksgezondheidsnormen zou afmeten, zou je ze waarschijnlijk nergens meer vinden, ook niet bij de zgn. liefhebbers die zo dolgedraaid zijn van die beesten dat ze er hun eigen kroost voor zouden opofferen. Kortom. stap eens uit je emo-zone, bekijk alles eens in juiste proporties, en kom dan, alles afwegende, wellicht tot de conclusie dat de kattenpopulatie qua aantallen, gevaarzetting en overlast buiten alle proporties toegenomen is. De oplossing had de Rus, alleen was zijn ultimum remedium niet legaal. Helaas wellicht, ten dienste van de algehele volksgezondheid en die arme vogeltjes. En, beste kattenmaniakken, barst nu maar weer overgeëmotioneerd los. Maar hou je kat aan banden.

  1. Dit is nu eens reactie dat echt op niets slaat.
   Bij mij in de tuin komen er ook allerlei dieren op doortocht: katten, vogels, egels…noem maar op. En die laten allemaal wel eens uitwerpselen e.d. achter. Dus ook dan deze maar afknallen? Als je dit echt niet kan verdragen dan sluit je je eigendom dan maar af met draad of weet ik wat maar je gaat zeker niet in het rond schieten!
   Jouw reactie getuigd van verzuring

  2. Pepe, waar haal je al die vooringenomen zever vandaan? Je bent duidelijk iemand die verkeerd geïnformeerd is door de ornithologen lobby … In de middeleeuwen waren er ook veel (domme) mensen die in de naam van het geloof duizenden katten hebben afgeslacht! Pas toen de Maocho idioten moesten vaststellen dat katten de enige waren die “de pest” een verwoestende ziekte, die bijna gans Europa hadt uitgeroeid, pas dan werden katten terug opgewardeerd en geraakte de epidemie onder controle. Bij ons in onze Spaanse residentie zitten ook een paar (Calvinistische) gelovigen die het niet op katten begrepen hebben. Maar enkele jaren geleden zag ik hier een kanjer van een rat liggen, nu er af en toe eens een kat rondloopt, zijn er geen ratten meer te zien. Het probleem met katten is dat ze totaal onafhankelijk zijn, zeer intelligent. Mensen hoeven niet achter hen aan te lopen met plastic zakjes om hun kak in te doen (plastic klimaat?) – Katten graven netjes hun behoeftes zelf onder de aarde. Katten zijn in uw ogen Pepe, wellicht moeilijk te controleren en dat is nu net uw probleem, mensen zoals jij willen alles controleren …

 4. Vreselijk zo’n reactie, maar waar ging de burenruzie over, niemand weet dit waarschijnlijk en hoe lang is dit al bezig, dus dan zoekt iemand een manier om de ander te treffen en te kwetsen en in dit geval zijn het de poezen…..
  Vroeger had ik Siamese poezen en 1 is vergiftigd en op mijn tweede poes is geschoten door iemand met een loodjesgeweer, daarna had ik terug 2 Siamese poezen en is 1 ervan aangevallen door iemand die met zijn hond kwam wandelen en ik hoorde hem zeggen; pakt ze, pakt ze, en mijn poes was zodanig gebeten, dat er zo”n erge wond was dat ik gewoon de spieren kon zien zitten, de dierenarts heeft haar verzorgd en zij is er goed vanaf gekomen, een paar maanden daarna was ik mijn andere poes kwijt en ben na 2 jaar te weten gekomen, dat deze gestolen was door een gepensioneerde rijkswachter, die notabene 5 minuten van mij woonde, maar doordat ik wist dat mijn poes goed verzorgd werd, heb ik het er bij gelaten……….
  Hopelijk wordt deze Russische man gestraft, zeker omdat zijn geweer gevonden is in zijn eigen huis…….en inderdaad deze heetgebakerde man had evengoed op zijn buurman kunnen schieten, dat is misschien voor de volgende keer…

 5. Bedreigingen geuit, een geweer in huis en dan nog afvragen of hij het gedaan heeft? If it looks like a duck, walks like a duck, quacks like a duck, it is probably a duck.

 6. Wat verschrikkelijk! Katten zijn vrije dieren, naar een kat schieten omdat ze op uw domein loopt? In België en Nederland zou je wat meemaken en zo hoort het!

 7. is toch ergens normaal als die katten overlast bezorgen dat je er iets aan doet kan er van meepraten hier hebben we er ook heel veel last van

   1. exuseer zo bedoel ik het niet er zijn andere manieren maar bedoelde dat katten wel serieuse overlast kunnen worden

    1. Er is nog een ras wat vaak serieuze overlast bezorgt en daar bent u er een van. Toch maar afknallen?! Denk er dan wel om dat mensen terug kunnen reageren in tegenstelling tot weerloze dieren.

 8. Ik vind zijn oplossing nogal drastisch, maar ik ben wel benieuwd hoe het afloopt. Niet alleen of die Rus gestraft wordt maar vooral wat die man dan wel had mogen/moeten doen, na alle waarschuwingen. Klacht indienen bij de politie, een (dure ?) rechtszaak aanspannen en nog maanden, misschien jaren wachten op een uitspraak ? Misschien wordt die Hollander wel gestraft omdat hij met zijn katten overlast heeft veroorzaakt. Huisdieren die men niet onder controle kan houden moeten worden verboden.

  1. Ik denk inderdaad dat die Nederlander te lang gewacht heeft. Dit soort gevaarlijke en labiele figuren moeten veel eerder aangepakt worden en hulp krijgen, maar helaas gebeurt dat pas nadat het leed is geschied. Als je op katten gaan schieten zit duidelijk een draadje los in je hoofd en heb je hulp nodig. Ditmaal was het een kat, maar het had ook een mens kunnen zijn. Ik verbaas me zelfs dat hij is vrijgelaten, zo iemand is duidelijk een gevaar voor de samenleving, en zal waarschijnlijk niet eens doordrongen zijn van de betekenis van dat woord: SAMENleving.

   1. Echt weer Spanje dat is de zoveelste onstabiele mens die ze gewoon weer laten lopen, morgen lezen we misschien wel in het nieuws dat de Nederlander dood is want die Rus zal echt niet lachen omdat hij opgepakt is. Je gaat jezelf ook afvragen hoeveel van die gekken er vrij rond lopen en jou wat aan kunnen doen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken