Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm

Oeps ... foto ontbreekt!

Rus schiet kat van Nederlander dood in Benidorm

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Een 41-jarige Nederlander die in Benidorm woont heeft zijn 40-jarige Russische buurman aangegeven bij de politie voor het doodschieten van een kat en het verwonden van een tweede kat. De Rus werd door de politie gearresteerd maar later in afwachting van het verschijnen voor een rechter voorwaardelijk weer vrijgelaten.

Volgens de krant 20 Minutos hebben de Nederlander en de Rus al enige tijd een burenruzie. In eerste instantie ging dat over het wel of niet mogen gebruiken van een stuk land maar later werd ook de aandacht gevestigd op de katten van de Nederlander.

Volgens de 41-jarige Nederlander sprak de Russische buurman vaak dreigende taal waaronder doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlander en aan zijn katten. Uiteindelijk lijkt het erop dat de Rus in ieder geval een van zijn bedreigingen heeft waargemaakt.

Toen de Nederlander op 11 januari thuis kwam vond hij een van zijn katten met een schotwond op een stoel in de tuin. De andere kat was zwaargewond maar heeft de aanval overleefd. De Nederlander wachtte echter tot de 22e van deze maand met zijn aangifte.

De politie ging meteen op onderzoek uit en vond een luchtbuks in de woning van de Rus waarbij de kogels overeenkomen met de kogels die in het lichaam van de doodgeschoten kat werden gevonden.

De Rus werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor maar weigerde te praten. De rechter heeft hem later in afwachting van een rechtszaak weer op vrije voeten gezet.

Ga naar de inhoud