Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca

Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Adobe Stock

Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Weliswaar kan er niet echt gesproken worden over een tsunami maar het water dat door de wilde zee en hoge golven landinwaarts werd gestuurd lijkt op een tsunami. In ieder geval is op onderstaande video te zien dat storm Gloria voor aardig wat schade heeft gezorgd op het strand van de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op het eiland Mallorca.

Tijdens het noodweer afgelopen week waren ook de Balearen eilanden het slachtoffer. Naast enkele vermiste en overleden personen zorgde de wilde zee ook voor enorm grote golven. De grootste van hen werd gemeten bij het eiland Menorca waar bij de stad Mahón een golf werd gemeten van 14,8 meter hoog. Bij het eilandje sa Dragonera werd een golf gemeten van 14,2 meter hoog.

Bij de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op Mallorca kan weliswaar niet echt gesproken worden over een tsunami maar als je de video bekijkt dan lijkt het er wel op. Het waterpeil steeg snel nadat een grote golf het water landinwaarts duwde en het hele strand en alles wat het zeewater tegen kwam verwoeste.

Hieronder de Twitter berichten met daarin de video’s van de golf op Mallorca, de hoogste golf op Menorca en een golf op Mallorca die net zo hoog was als de gebouwen. Er is geen video beschikbaar van de hoge golf bij sa Dragonera.

Ga naar de inhoud