Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca

Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Adobe Stock

PALMA – Weliswaar kan er niet echt gesproken worden over een tsunami maar het water dat door de wilde zee en hoge golven landinwaarts werd gestuurd lijkt op een tsunami. In ieder geval is op onderstaande video te zien dat storm Gloria voor aardig wat schade heeft gezorgd op het strand van de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op het eiland Mallorca.

Tijdens het noodweer afgelopen week waren ook de Balearen eilanden het slachtoffer. Naast enkele vermiste en overleden personen zorgde de wilde zee ook voor enorm grote golven. De grootste van hen werd gemeten bij het eiland Menorca waar bij de stad Mahón een golf werd gemeten van 14,8 meter hoog. Bij het eilandje sa Dragonera werd een golf gemeten van 14,2 meter hoog.

Bij de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op Mallorca kan weliswaar niet echt gesproken worden over een tsunami maar als je de video bekijkt dan lijkt het er wel op. Het waterpeil steeg snel nadat een grote golf het water landinwaarts duwde en het hele strand en alles wat het zeewater tegen kwam verwoeste.

Hieronder de Twitter berichten met daarin de video’s van de golf op Mallorca, de hoogste golf op Menorca en een golf op Mallorca die net zo hoog was als de gebouwen. Er is geen video beschikbaar van de hoge golf bij sa Dragonera.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.