Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca

Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Adobe Stock

Een mini tsunami verwoest het Cala Llombards strand op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Weliswaar kan er niet echt gesproken worden over een tsunami maar het water dat door de wilde zee en hoge golven landinwaarts werd gestuurd lijkt op een tsunami. In ieder geval is op onderstaande video te zien dat storm Gloria voor aardig wat schade heeft gezorgd op het strand van de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op het eiland Mallorca.

Tijdens het noodweer afgelopen week waren ook de Balearen eilanden het slachtoffer. Naast enkele vermiste en overleden personen zorgde de wilde zee ook voor enorm grote golven . De grootste van hen werd gemeten bij het eiland Menorca waar bij de stad Mahón een golf werd gemeten van 14,8 meter hoog. Bij het eilandje sa Dragonera werd een golf gemeten van 14,2 meter hoog.

Bij de Cala Llombards in de gemeente Santanyí op Mallorca kan weliswaar niet echt gesproken worden over een tsunami maar als je de video bekijkt dan lijkt het er wel op. Het waterpeil steeg snel nadat een grote golf het water landinwaarts duwde en het hele strand en alles wat het zeewater tegen kwam verwoeste.

Hieronder de Twitter berichten met daarin de video’s van de golf op Mallorca, de hoogste golf op Menorca en een golf op Mallorca die net zo hoog was als de gebouwen. Er is geen video beschikbaar van de hoge golf bij sa Dragonera.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.