Mondkapjes vanwege coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken

Mondkapjes om coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken
Beeld: Adobe Stock

Mondkapjes vanwege coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals in andere landen nemen mensen voorbereidingen en worden er massaal mondkapjes gekocht om een bescherming te bieden tegen het gevreesde Chinese coronavirus. Mondjesmaat worden er besmettingsgevallen bekend in Europa maar in de meeste gevallen gaat het om valse alarmen. Toch wil iedereen zich voorbereiden en worden er op grote schaal mondkapjes gekocht, ook bij de Spaanse apotheken.

In Spanje is de verkoop van mondkapjes (mascarillas) de afgelopen dagen met maar liefst 350% gestegen bij de online verkopen en 330% bij de Spaanse apotheken. Met name in de grote steden Madrid en Barcelona waar de grootste groepen Chinezen te vinden zijn stegen de verkopen enorm. 

De meeste kopers van de mondkapjes in Spanje zijn van aziatische oorsprong waarbij het aantal Chinezen bovenaan de lijst van klanten staat. Volgens de laatste telling wonen er in Spanje 251.559 Chinezen die uiteraard af en toe naar hun eigen land reizen en/of contact hebben met familieleden in China.

7ddf96cfc0b9423baa6961a7569b20ff

In Europa zijn er vooralsnog slechts twee bevestigde besmettingsgevallen bekend, één in Duitsland en één in Frankrijk. In China wordt op dit moment gesproken over 4.580 besmettingen en 106 doden terwijl er ook besmettingsgevallen zijn in andere landen zoals Nepal (1), Thailand (8), Japan (4), Taiwan (5), Maleisië (4), Australië (5), Canada (2) en de Verenigde Staten (5).

In Spanje zijn tot nu toe diverse valse alarmen geweest zoals recent twee IJslanders in Torrevieja. Eerder waren er twee personen in Barcelona, daarna een persoon in Baskenland en een persoon in Granada die mogelijk besmet waren. Het laatste geval was een man in Barcelona die later ook niet besmet bleek.

Ga naar de inhoud