Mondkapjes vanwege coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken

Mondkapjes om coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken
Beeld: Adobe Stock

Mondkapjes vanwege coronavirus uitverkocht bij Spaanse apotheken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals in andere landen nemen mensen voorbereidingen en worden er massaal mondkapjes gekocht om een bescherming te bieden tegen het gevreesde Chinese coronavirus. Mondjesmaat worden er besmettingsgevallen bekend in Europa maar in de meeste gevallen gaat het om valse alarmen. Toch wil iedereen zich voorbereiden en worden er op grote schaal mondkapjes gekocht, ook bij de Spaanse apotheken.

In Spanje is de verkoop van mondkapjes (mascarillas) de afgelopen dagen met maar liefst 350% gestegen bij de online verkopen en 330% bij de Spaanse apotheken. Met name in de grote steden Madrid en Barcelona waar de grootste groepen Chinezen te vinden zijn stegen de verkopen enorm. 

De meeste kopers van de mondkapjes in Spanje zijn van aziatische oorsprong waarbij het aantal Chinezen bovenaan de lijst van klanten staat. Volgens de laatste telling wonen er in Spanje 251.559 Chinezen die uiteraard af en toe naar hun eigen land reizen en/of contact hebben met familieleden in China.

In Europa zijn er vooralsnog slechts twee bevestigde besmettingsgevallen bekend, één in Duitsland en één in Frankrijk. In China wordt op dit moment gesproken over 4.580 besmettingen en 106 doden terwijl er ook besmettingsgevallen zijn in andere landen zoals Nepal (1), Thailand (8), Japan (4), Taiwan (5), Maleisië (4), Australië (5), Canada (2) en de Verenigde Staten (5).

In Spanje zijn tot nu toe diverse valse alarmen geweest zoals recent twee IJslanders in Torrevieja. Eerder waren er twee personen in Barcelona, daarna een persoon in Baskenland en een persoon in Granada die mogelijk besmet waren. Het laatste geval was een man in Barcelona die later ook niet besmet bleek.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.